– For å være ærlig er jeg litt «shaky» nå. Jeg føler meg litt tom, men det er en stor lettelse å vinne, sier Wærenskjold i seiersintervjuet.

Wærenskjold vant foran belgiske Alec Segaert med 16 sekunder og britiske Leo Hayter med 24 sekunder. Wærenskjold syklet de 28,8 kilometerne på 34:13,40, og hadde en gjennomsnittsfart på 50,49 km/t.

– Det var sykt. Jeg føler meg egentlig bare helt tom og veldig, veldig lettet nå. Det var en utrolig opplevelse. Det betyr veldig mye, sier Wærenskjold til TV 2 i Wollongong.

Wærenskjold følger dermed opp Tobias Foss, som søndag tok et sjokkgull blant seniorene på VM-tempoen. Wærenskjold kopierer en av tidenes beste norske syklister, Thor Hushovd, som tok VM-gull på U23-tempoen i 1998.

I fjor tok Wærenskjold sølv på tempoen i U23-EM. Han sykler til vanlig for Uno-X.

– Det er en fantastisk prestasjon. Det føyer seg inn i rekken av unge fremadstormende nordmenn som brøyter vei i store idretter, sier Jens Haugland, sjef for sykkellaget til Uno-X, til VG.

– All ære til Søren. Det er en gledens dag for vårt lag, Norge og ikke minst gutten selv.

22-åringen fra Mandal hadde en strålende utvikling i løpet. Han startet litt rolig før en vanvittig avslutning. Særlig i det tyngste partiet av løypa, imponerte Wærenskjold. Alec Segaert hadde bedre tider i starten av løpet, men var sjanseløs mot nordmannen utover.

– Jeg var veldig bekymret. Segaert hadde en bra start. Det var mye opp og ned hele tiden. Til slutt var jeg veldig lettet, sier Wærenskjold.

Han rettet også til en stor takk til Hans Falck, sportssjefen i sykkelforbundet, som er kreftsyk.

– Jeg tror ikke Søren kunne gjort mye annerledes. Helt perfekt løst. Han disponerte kreftene kjempebra, sier sportssjef Kurt Asle Arvesen til TV 2.

Sykkelekspert Mads Kaggestad i TV 2 er imponert.

– Det er en enormt god prestasjon av ham, og han leverer som bestilt. Søren var vårt sterkeste kort, og det kom litt ut av det blå med tanke på det som skjedde med Tobias Foss, sier Kaggestad til VG.

– Wærenskjold er en skikkelig kommende sykkelstjerne som vi kommer til å se mer til. Han har hatt en tung sesong med sykdom, men han er et av de mest spennende talentene vi har. Ikke bare på tempo, men også som en klassisk rytter. Han er en slags blanding av Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd rent fysisk, sier Kaggestad.