Fikk klager fra alle kanter: Hotellvakt stoppet de norske snowboardguttas bandøvelse

Da Mons Røisland kjøpte seg saksofon, fikk gitarist Torgeir Bergrem endelig noen å spille med. Det ble for mye for hotellgjestene i Denver.

GLADE GUTTER: Det er ofte fryktelig god stemning på snowboardlandslaget, her representert ved Torgeir Bergrem (fra høyre), Ståle Sandbech og Mons Røisland. Da de møtte pressen torsdag ble det tid til litt fjas. GLADE GUTTER: Det er ofte fryktelig god stemning på snowboardlandslaget, her representert ved Torgeir Bergrem (fra høyre), Ståle Sandbech og Mons Røisland. Da de møtte pressen torsdag ble det tid til litt fjas. Foto: Rune Petter Ness

PYEONGCHANG: – Vi var i Denver (USA) natten før vi skulle hit, og der kjøpte Mons seg en saksofon. Vi bodde på rom sammen, og jeg spilte gitar mens han prøvde seg på saksofonen. Etter tre kvarter kom resepsjonisten på hotellet og sa at «nå må dere faktisk legge bort instrumentene. Jeg har fått klager fra naboene på begge sider, og over og under». Så det ble en kort affære der, avslører Bergrem med en latter overfor Adresseavisen.

Klæbyggen poengterer at Røisland slett ikke kan spille saksofon foreløpig, men at han lærer fort.

– Torgeir er veldig flink på gitar. Jeg er ikke så veldig musikalsk, men jeg må prøve å lære meg da. Så vi har et lite band på gang. VI trenger bare en vokalist og litt sånn, så er vi i mål, sier Røisland selv.

PRIMUS MOTOR: Bergrem er en habil gitarist. Nå har han fått med seg Røisland også. Foto: Rune Petter Ness

Fire av fire

Det norske snowboardlaget imponerte stort på kvalifiseringen i slopestyle natt til lørdag. Alle tok seg videre til finalen, og det burde sende stemningen i taket i deltakerlandsbyen foran finalen natt til søndag norsk tid.

Der har de aspirerende musikerne noe friere tøyler enn på hotellet i Colorado.

– Den eneste beskjeden vi har fått er at hopperne legger seg klokken tolv, og forsøker å sove til tolv på dagen. Etterpå er det klarsone, men jeg prøver å ikke spille for mye. Det blir kanskje en halvtime hver dag, sier Røisland.

FANT PÅ NOE: Mons Røisland forutså at det kunne bli litt mye dødtid under OL. Det løste han med å kjøpe en saksofon. Foto: Rune Petter Ness

Bergrem, derimot, legger ikke skjul på at det kommer enkelte reaksjoner fra de andre i den norske leiren også under OL.

– Vi har fått noen meldinger om at «nå begynner det å bli seint, gå og legg dere». Men utover det har vi fått ganske god respons, sier han.

Det er imidlertid ikke gitt at de som reagerer får ønskene sine oppfylt.

– Neeei, vi er ganske dårlig til å høre på folk, vet du. Vi gjør bare det vi føler for, sier Bergrem muntert.

Åpner for minikonsert

Nå er planen å få med seg både Marcus Kleveland, som vant sitt kvalifiseringsheat natt til lørdag, inn i bandet.

– Han lager litt beats på dataen sin, og er litt mer nymotens. Vi tenker å få ham til å lage en beat, så skal jeg spille gitar og Mons saksofon oppå der. Kanskje kan vi få Ståle (Sandbech, journ.anm.) på vokal eller munnspill, spekulerer Bergrem.

MANAGER: Ståle Sandbech tar på seg rollen som manager og markedsfører. Det lever Bergrem og Røisland godt med. Foto: Rune Petter Ness

Det blir ikke aktuelt ifølge Sandbech selv. Sølvmedaljevinneren fra Sotsji-OL setter seg selv som manager.

– Det er jeg som skal styre pengene, sier han.

Bandsjef Bergrem er ikke fremmed for at de kan slå til med en aldri så liten minikonsert i løpet av lekene i Pyeongchang.

For etter slopestylefinalen skal ikke de norske snowboarderne i aksjon før Big Air-konkurransen i avslutningshelgen.

– Det hadde vært noe. Jeg stemmer ja. Jeg må bare få med resten, men det klarer jeg. Må bare bruke litt storebrorpoeng, så blir det bra, det, sier lagets eldstemann.