Norsk gull i X-Games: – Jeg kan nesten ikke tro det

Øystein Bråten (21) tok sitt første gull i X-Games da han vant finalen i slopestyle i Aspen lørdag.

Øystein Bråten tok gull i X-Games i Aspen. Øystein Bråten tok gull i X-Games i Aspen. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

21-åringen slo til i andre forsøket etter å ha mistet skien på railseksjonen i det første, og fikk 94,33 poeng. Det holdt til seier, ett poeng foran amerikanske McRae Williams som tok sølvet. Alex Beaulieu-Marchand fra Canada tok bronse med 92 poeng.

– Han leverer når presset er som størst. Han gjør en switch 1260 tailgrab med perfekt landing. Trippelkorken han avslutter med lander han perfekt, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

Begeistring

Sportssjef Christopher Frankum var over seg av begeistring etter gullet var i boks.

- Det var fantastisk. Øystein har kjørt på bra på trening hele uka, og gjorde også det i oppvarmingen. Så gjorde han den feilen han aldri gjør i første forsøket. Han var virkelig skuffet da han kom ned igjen, men gikk opp igjen og leverer plettfritt. Han viser at han er verdens beste slopestyle-kjører, sa Frankum til NTB.

Bråten tok bronse i X-Games i fjor, men klatret nå til det øverste trinnet på pallen.

– Jeg var så redd etter det første runnet. Jeg rotet det til på et triks jeg har klart hele uken og så de andre landet fantastiske runs. Men jeg holdt meg til planen og landet det. Jeg er kjempeglad og kan nesten ikke tro det, sa Bråten etter seieren i et intervju vist på TV 2.

Første siden Håtveit

- Det har vært en drøm for ham å sitt første X-Games-gull. Han har vært kapabel til det, men han ble satt ut av en skade i fjor slik at han fikk bronse. Nå klaffet alt. Det er fantastisk, sa Frankum.

Før Bråten kjørte inn til gull lørdag var Andreas Håtveit den eneste med X-Games-gull i slopestyle. Håtveit vant gull i 2008 i Aspen.

(©NTB)