Ventetiden over for Kilde etter 50 dager: – Dette er det største for meg

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde har endelig fått hendene på trofeet for sammenlagtseieren i verdenscupen.

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde fikk torsdag trofeet for sammenlagtseieren i verdenscupen. Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde fikk torsdag trofeet for sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Han ble utropt som sluttvinner 12. mars. Torsdag var det 50 dager siden.

Premien stoppet opp i posten i Slovenia og lå der lenge. Torsdag ble både den og Kilde vist fram i skiforbundets lokaler i Oslo.

– Ventetiden ble lang, men det var verdt det. Dette er det største for meg. Spør du ti alpinister, tror jeg sju ville sagt at sammenlagtpremien er den gjeveste, sier Kilde til NTB.

Den får hedersplassen i leiligheten i Oslo.

– Du blir litt målløs når du står her og ser det (verdenscuptrofeet). For det har vært litt fjernt. For min del er det det største målet noensinne. Nå er det nådd, hva blir det neste? Det har jeg tenkt mye på, at det er en milepæl som er nådd, legger Lommedalen-mannen til.

Press

Kilde og Alexis Pinturault kjempet om totalseieren i vinter, og flere renn mot slutten av sesongen ble avlyst på grunn av viruspandemien. Dermed kunne 27-åringen Kilde kåres til vinner av verdenscupen.

– Kan denne seieren gi en form for ro inn i neste sesong?

– Det er litt både og. Det gir jo et naturlig press også. Men jeg ser på det som en mulighet til å senke skuldrene lite grann. Jeg gleder meg til å starte på igjen, sier Kilde.

Han får muligheten til å stå litt på ski i Hemsedal til uken. Ellers er det mye barmarkstrening som gjelder for alpinistene framover.

Han sykler og har også gått på rulleski den siste tiden.

Aamodt Kilde pakker ut trofeet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

På snø

I Hemsedal blir det et uvanlig opplegg. Flere av toppalpinistenes servicefolk er bosatt utenfor Norge og kommer ikke.

– Men det er flott værmelding. Det avgjørende for oss er lave nattetemperaturer. Og dette er jo ofte den beste tiden av året å kjøre ski på, sier Kilde til NTB.

Etter utpakkingen av premien ventet noen intervjuer før Kilde kunne kjøre hjem med trofeet.

Han ble første nordmann etter Aksel Lund Svindal (2009) til å vinne sammenlagtcupen.