- Ja. Det ville helt sikkert stresset meg tidligere, sier Fredrik Midtsjø.

22-åringen snakker om kampen om en plass startelleveren til trener Kåre Ingebrigtsen. RBK brukte sommeren på å hardne konkurransen betydelig, og Midtsjø er ærlig på at det tidligere ville påvirket ham negativt. Sånn er det ikke lenger.

- Nå som jeg nyter tillit og spiller mye tenker jeg at det bare er positivt å få inn kvalitetsspillere. Jeg er trygg på at jeg kan konkurrere ut hvem som helst. Det er sånn jeg føler det, sier han.

Men spørsmålet om han kanskje til og med kan ha godt av litt avlastning etter å ha spilt nesten alt så langt denne sesongen, avfeier han ganske så kontant.

- Jeg ikke kjenner at jeg er sliten – jeg har ikke behov for hvile. Jeg er såpass godt trent at det ikke har noe å si om jeg spiller 30 kamper. Men kanskje ser jeg mer sliten ut enkelte ganger enn det jeg faktisk er, sier han.

Børsvinner

Midtbanemannen er årets definitive RBK-komet. Tre ganger er han blitt kåret til dagens Ivers i Adresseavisen, og på børsen ligger snittet på 6,25. Kun kaptein Mike Jensen har vært bedre. Også publikum har latt seg begeistre av spilleren som er god til å utfordre en mot en, som bidrar til å holde tempoet oppe, og som har blitt flinkere til å gjøre indreløperbevegelser. For 22-åringen er suksessformelen enkel og grei: Tillit over tid.

- Det har gitt meg den tryggheten jeg trengte. Jeg er litt overrasket over hvor bra det har gått selv også, men samtidig visste jeg at jeg er en ok fotballspiller som kan prestere i eliteserien. Det er godt å kjenne at det er mulig å slå gjennom i Rosenborg i en alder 21–22. Jeg vil ikke kalle det revansje, men en liten oppreisning. Jeg følte jo at jeg var god nok også tidligere, men da fikk jeg aldri sjansen. Det har tatt tid, og da er det ekstra godt å lykkes, sier Fredrik Midtsjø.

Les også: Fikk syver etter dribleshow

For et år siden slet Midtsjø med å slå seg inn på laget i Sandnes Ulf. Akkurat da var det lite eller ingenting som skulle tilsi at han et år fram i tid ville være på full fart mot seriemesterskap, cupgull og deltagelse i Europaligaen.

Les også: Nå er det bare 10 prosent sannsynlighet for at RBK ikke vinner serien

- Det hadde jeg aldri i verden sett for meg – det måtte i så fall vært en fjern drøm. Det har gått veldig fort, og veldig bra. Men vi har altså ikke vunnet noe enda. Vi må gjøre det før vi kan gå rundt og glise, men da skal jeg til gjengjeld glise skikkelig bredt, sier han – og leverer likevel et lite glis.

Les også: Ved inngangen til en gullhøst

Les også: Slik prøver Steaua å samle seg etter «det komplette kaos»

Sliter med sammenligningene

Selv om fotballforståelsen og drivet med ball oftest leder til at han sammenlignes med Ørjan Berg, har Midtsjøs karriereutvikling klare likhetstrekk med en annen klubblegende. Også Roar Strand måtte bort fra RBK en periode før han for alvor landet på Lerkendal. Midtsjø vrir seg litt i stolen når han får servert sammenligningene.

- Det er hyggelig å bli sammenlignet med de gutta, - men det er et stykke opp dit, altså. Jeg skal prestere godt over lang tid før jeg tåler å bli målt opp mot legendene i klubben. Jeg har tross alt ikke spilt en hel sesong fast ennå. Derfor synes jeg det er litt vrient – jeg er meg selv, Fredrik Midtsjø, sier han.

Driblefant: Midtsjøs nærteknikk gjør han vrien å få tak på for motstanderne. Også Mjøndalen.