SISTE: Danmark ute av VM på hjemmebane — Norge møter Romania i semifinalen

KOLDING (Aftenposten): – Jeg skyldte jentene å revansjere meg, sier Larvik-jenta etter en formidabel annenomgang.

Nora Mørk kastet bort tre baller til motspillere og skjøt dårlig. Og med bare én scoring etter de første 30 minuttene, hadde 24-åringen flere minuser enn plusser.

— Det ble rett og slett for upresist fra min side. Jeg måtte bare gjøre det bedre i annen omgang, sier Mørk.

Og for et fyrverkeri det ble! Nora Mørk scoret syv at Norges 13 mål etter pause og serverte også et innspill til Heidi Løke fra vannrett stiling. Det ble for øvrig noe så sjeldent som Løkes eneste scoring i kampen. Hun ble pakket utrolig godt inn av det montegrinske forsvaret, som ikke kan ha vært så tøft som det norske. Norge fikk åtte utvisninger, Montenegro bare fire.

Men «sjefsgrisen» Suzana Lazovic levde opp til kallenavnet sitt. Etter en albuetakling av Stine Skogrand i første omgang, var det rødt kort og natta. Men etterpå mente flere av de norske jentene at det røde kortet var for strengt.

Møter Romania fredag

I semifinalen fredag blir Romania motstander. De slo Danmark 31-30 etter ekstraomganger. Stjernen Cristina Neagu hadde sjansen til å avgjøre ved slutt i ordinær tid, men misset på straffe. Men totalt endte hun på 15 scoringer!

— Det blir kult å møte Romania igjen. De har sikkert lyst til å revansjere seg etter tapet i Frederikshavn. Og vi har lyst til å spille om gullet, sier Nora Mørk, som får støtte av Camilla Herrem.

— Nå får jeg møte gamle kjente fra Romania igjen, og det blir et nytt møte med hun jeg synes er verdens beste, Cristina Neague. Antagelig har rumenrne mer å by på enn de hadde i Frederikshavn, men det har vi også, sier Herrem, som hadde en stor kveld – med fem mål på fem skudd.

I den andre semifinalen møtes Polen og Nederland.

Hør den nye utgaven av vår sportspodcast: