RIO DE JANEIRO: — Selvtilliten var ikke den beste da jeg kom hit, og jeg slet også litt på førsterunden med å berge en del par. Så jobbet vi litt på drivingrangen, og så satt det mye bedre i dag, forteller Østfold-jenta, som hadde kvittet seg med nervene fra åpningsrunden.

— Jeg var litt stresset på åpningsrunden. I dag kunne jeg bare slå ballen rett frem og slippe å lure på hvor den ville havne. Dette er veldig inspirerende.

- Hva tenker du om fortsettelsen?

— Jeg får prøve å holde det litt lavt og ikke bli for happy, sier Marianne, som ellers lever en nokså anonym tilværelse på Europatouren. Der er hun nummer 32 på pengelisten.

Etter 66-runden kom både TV-selskaper og internasjonale presse løpende. De fikk vite at Marianne skal lade opp til fredagens runde med å se Norge-Russland i håndball.

Seks birdier

— Vi «særpinger» liker å være best, forklarte Skarpnord med et skratt - etter å ha gjort seks birdier og én bogey. Hun røpet også at han hadde snakket lite med forloveden og caddien Richard Green før start.

— Han klaget over at bagen var så tung. Da gadd jeg ikke å prat mer me’n!

Skarpnord gikk av banen som leder, men da var det fortsatt mange igjen på banen. Blant dem Stacy Lewis. Den amerikanske jenta leverte en 63-runde og ligger dermed to slag foran Skarpnord.

Etter henne igjen kom Inbee Park fra Sør-Korea med en 66-runde. Ettersom hun hadde 66 også første dag, gikk asiaten i tet, 10 under par.

Lederen etter første dag, Ariya Jutanugarn fra Thailand, maktet bare en runde på par på dag to og ligger derfor fortsatt på seks under - ett slag bak Skarpnord.

Da alle hadde kommet inn, endte det med delt femteplass for østfoldingen. Kanskje en fordel å slippe presset med å gå i lederballen, men likevel være på skuddhold?

Tutta har langt opp

Suzann Pettersen startet sist av alle og fikk noe mer vind på sin runde, men ikke så mye som det var spådd. Tutta var en stund tre under, men endte to under. Med mange lave scorer hjalp ikke det mye på sammenligtlisten.

Tutta ligger på 28. plass og er åtte slag bak Park. Det trengs kanskje to "Lewis-runder" for å kjempe om gullet.

Stillingen

132 Inbee Park, Sør-Korea (66 66)

133 Stacy Lewis, USA (70 63)

134 Charlie Hull, England (68 66)

134 Brooke Henderson, Canada (70 64)

135 Marianne Skarpnord, Norge (69 66)

135 Nicole Broch Larsen, Danmark (67 68)

135 Candie Kung, Taipei (67 68)