Forfang-dokumentar kan være sett av en halv milliard kinesere

Johann André Forfang er blitt fulgt av et dokumentarteam fra Kina. Nå har dokumentaren blitt vist på TV.

Johann André Forfang ble TV-kjendis i Kina denne uka. Johann André Forfang ble TV-kjendis i Kina denne uka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Tromsø-hopperen ble fotfulgt i én uke av kinesiske CCTV, Kinas svar på NRK. Forfang ble viet en episode av programmet «Winter Sports Roadmap», et program som skal bygge opp mot OL i Beijing i 2022.

Det var i november i fjor at Forfang ble filmet. Kineserne var med under NM i Midtstubakken og på hjemmebane i Trondheim og Tromsø.

Trodde det var spam

Men at det faktisk ble noe av filmingen, det var ikke gitt på forhånd.

– Jeg ble kontakta for rundt ett år siden av en kinesisk mailadresse som jeg først tenkte at bare var spam, så jeg lot det bare ligge, sier Tromsø-hopperen til NRK.

– Men så fikk jeg et par-tre mailer fra samme adresse. Da begynte jeg å sjekke litt hva dette var for noe, og da sto det signert med CCTV, fortsetter han.

Voldsomme seertall

Programmet varer i rundt 25 minutter. Episoden med Forfang ble vist tidligere denne uken. Programmet pleier å bli sett av rundt 400 millioner seere.

Forfang tror likevel ikke han blir gjenkjent på gata i Beijing om et par år.

– Vi får vel se om de klarer å huske den episoden der når vi kommer så langt. Jeg ser veldig frem mot det, og håper jeg er med å konkurrere i neste OL også, sier han til NRK.