Tidligere Oilers-spiller tok oppvarmingen med San Jose Sharks, men må vente på NHL-debuten

Rudolfs Balcers (20) var med i San Jose Sharks-troppen som møtte Anaheim Ducks natt til mandag, men kom ikke nærmere NHL-debuten enn oppvarmingen.

Rudolfs Balcers vant to NM-gull i Stavanger før han dro til Nord-Amerika for å fortsette karrieren. Rudolfs Balcers vant to NM-gull i Stavanger før han dro til Nord-Amerika for å fortsette karrieren. Foto: Carina Johansen

Stavanger/San Jose: Den tidligere Oilers-spilleren varmet opp sammen med de andre San Jose-spillerne før kampen i Sør-California, men fikk ikke spille da Sharks slo Anaheim Ducks 3–2 etter straffer. I stedet måtte han se kampen fra tribunen.

Denne sesongen har Balcers levert gode prestasjoner for klubbens farmerlag i American Hockey League. På 44 kamper i AHL har den tidligere Oilers-spilleren levert 12 mål og 31 poeng. For to uker siden ble han tatt ut på allstar-laget i AHL, nå ligger alt til rette for at Balcers får sin debut i verdens beste ishockeyliga med det første.

På grunn av flere skader ble Balcers kalt opp til NHL-laget i helgen. Neste kamp for Balcers og San Jose Sharks er hjemmekampen mot Arizona Coyotes natt til onsdag norsk tid.

Rudolfs Balcers er opprinnelig fra Latvia, men kom til Stavanger og Oilers som tenåring og spilte tre sesonger fra 2013 til 2016. Han rakk å vinne to NM-gull med Oilers før han dro til Canada for å fortsette karrieren etter å ha blitt NHL-draftet av San Jose Sharks.