Stian Sivertzen under OL i Sotsji i 2014. Stian Sivertzen under OL i Sotsji i 2014. Foto: LISE ÅSERUD - NTB SCANPIX

Sivertzen tilskuer på X Games etter sykdommen: - Gått ned 12 kilo

Stian Sivertzen er tilbake i X Games, men kun som tilskuer etter sykdommen som holdt ham i koma.

Stian Sivertzen er på bedringens vei etter den alvorlige sykdommen som har satt ham ute av spill fra Snowboardkjøringen.

Snøbrettkjøreren ble innlagt på Ullevål sykehus på grunn av alvorlig sykdom. Sivertzen ble syk etter en treningsleir i Finland, og har vært innlagt på sykehus siden fredag 22. januar.

Bakgrunn:

— Går bedre og bedre

Han bor fortsatt på sykehuset, men fredag var han å se på området hvor X Games i disse dager foregår i Oslo. Der kunne han røpe i et intervju med Tv 2 at ting er på bedringens vei.

— Det går bedre og bedre. Ting er fortsatt veldig usikkert, men jeg venter og har trua. Så håper jeg infeksjonen begynner å bli borte, sier Sivertzen til TV 2.

Sivertzen har selv to bronsemedaljer fra X Games, men må denne gang følge arrangementet fra sidelinjen.

— Gått ned 12 kilo

— Jeg orker mer, så da får jeg gå ut. Jeg vet ingenting, jeg venter på svar fra legene. Så jeg krysser fingrene og håper på det beste, sier han.

— Jeg har gått ned 12 kilo muskler, så jeg må pumpe litt snart tenker jeg, legger han til.

Fredag står blant annet finale i SuperPipe på snowboard på programmet. Sivertzen ser fram til å følge gode kamerater i løypa.

— Det er kjempehyggelig å komme tilbake. Jeg gleder meg veldig til å se gutta kjøre, og håper de har det gøy, sier han til Tv 2.