Trotter ferdig i Oilers uten å ha spilt en eneste kamp

Brock Trotter har fått nok av å vente. Nå forlater han Stavanger og Oilers.

Treninger var alt Brock Trotter fikk i Oilers-uniform. For kamp fikk han ikke spille. Nå har han pakket sakene sine og reist til Sverige. Treninger var alt Brock Trotter fikk i Oilers-uniform. For kamp fikk han ikke spille. Nå har han pakket sakene sine og reist til Sverige. Foto: Jonas Haarr Friestad

Brock Trotter (31) skulle bli Stavanger Oilers´forsterkning på tampen av sesongen inn mot sluttspillet.

Det ble i stedet et totalt kaos. Som nå har fått sin ende. 31-åringen har signert for Allsvenskan-klubben Björklöven, og forlater dermed Oilers uten å ha spilt et eneste minutt.

– Han må videre i karrieren, det forstår vi. Det er en vanskelig situasjon for alle parter, skriver Oilers´sportssjef, Pål Haukali Higson, i en SMS til Aftenbladet torsdag kveld.

Brock Trotter på Oilers-trening. Her sammen med trener Pål Gulbrandsen, assistent Oilli Hällfors. Brock Trotter på Oilers-trening. Her sammen med trener Pål Gulbrandsen, assistent Oilli Hällfors. Foto: Jonas Haarr Friestad

Ventetiden ødela

Og bakgrunnen for overgangen er like enkel som den er merkelig: Spilleren har fått nok av å vente på at UDI skulle innvilge søknaden om arbeidstillatelse.

Trotter landet på Sola onsdag 10. januar. Litt døgnvill og uten bagasje, fikk han møte spillerne og sett DNB Arena. Alle smilte.

Men smilene stivnet. Og ventetiden tok til. Og de har ventet, Oilers og Trotter. Ventet og ventet.

Over én måned har det tatt. Og nå har denne farsen av en overgang fått sin slutt. Uten at noen av partene fikk noe som helst ut av det.

Episoden i Tyskland

For etter det Aftenbladet har grunn til å forstå, er det episoden i Tyskland sist sommer, som førte til at han fikk sparken i klubblaget Ingolstadt, som har gjort at UDI trenger tid til å behandle saken.

Den tiden hadde ikke Trotter, og slettes ikke Oilers. De har slitt i tung motbakke hele sesongen, og må ha spillere som kan heve laget. Å ha en importspiller på trening og i restauranten i kamp, er verdiløst.

– Det er klart det er frustrerende, men man må prøve å være positiv, uttalte Trotter til Aftenbladet nylig.

Higson opplyser at de ser på mulighetene for å hente inn en erstatter for Trotter.