sz9e4772.jpg sz9e4772.jpg Foto: �serud, Lise/NTB scanpix

Sandbech om kompisens alvorlige sykdom: - Det vil gå inn på alle

— Situasjonen hans er uavklart. Det er kritisk og vanskelig.

Snøbrettkjører Stian Sivertzen er innlagt på Ullevål sykehus på grunn av alvorlig sykdom. Tilstanden beskrives som kritisk.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er helt forferdelig. Alle som har møtt, ham vil nok si at han er den sterkeste og mest positive personen som finnes, sier Ståle Sandbech til Dagbladet.

Vil prege snowboardmiljøet

Ståle Sandbech, snowboardlandslaget. Foto: NTB scanpix

Han sier videre at sjokknyheten om Sivertzens vil prege hele snowboardmiljøet.– Jeg tror dette vil gå inn på alle. Dette er noe vi kommer til å tenke på, ikke bare de norske, men hele snowboardverdenen. Jeg håper bare det ordner seg, og at vi kan smile og le sammen igjen, forteller Sandbech.

Mandag morgen forteller Gaute Haaversen-Westhassel, kommunikasjonsansvarlig i Snowboardforbundet at de har en løpende dialog med Sivertzens far.

— Foreløpig vet vi ikke noe mer, og vil oppdatere med siste nytt på våre hjemmesider når vi vet noe mer, sier han til Aftenposten.

- Alvorlig og uavklart

– Han er alvorlig syk og situasjonen hans er uavklart.

Det sier hans far, Morten Sivertzen, i en pressemelding via Laagendalsposten.

Sivertzen i OL i Vancouver:

– Det er kritisk og vanskelig, men han får den beste behandlingen han kan få, sier faren.

– Tilstanden til Sivertzen defineres som kritisk og han er ikke ved bevissthet. Det er en meget alvorlig situasjon. Årsaken til sykdommen er som sagt ukjent og har ikke sammenheng med fall på snowboard eller annen ulykke i nyere tid. Han ligger nå på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus (Ullevål) og får den beste hjelpen han kan få, heter det i en pressemelding fra Norges snowboardforbund.

— Ukjent årsak

Det dreier seg om en infeksjon i kroppen til snøbrettstjernen.

– Årsaken er ukjent, sier far Morten gjennom Norgessnowboardforbund.

– Stian er en sterk person som har kommet seg etter alvorlig skade før. Det er dette vi fokuserer på nå og at han skal klare å kjempe seg gjennom dette også, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Sivertzen, som har to bronsemedaljer fra X Games og en femteplass fra OL i Sotsji, var nylig på trening i Finland. Da 26-åringen kom hjem følte han seg uvel og ble etter hvert lagt inn på sykehuset i Drammen.

Fredag ble han overført til Ullevål sykehus.

(©NTB)