Denne uka ble det klart at Guro Reiten, Oda Fugelsnes, Mali Næss, Andrea Haugstøyl og Kristin Nøstmo fortsetter karrieren som Ørn-spillere.

Det er godt nytt for klubben som spiller årets siste seriekamp borte mot Medkila lørdag.

- Det betyr ekstremt mye for Ørn. Dette er etablerte og viktige spillere som gir oss en trygghet på at vi har ei god nok spillergruppe til å sette oss en målsetting om å utfordre topp 5-nivået, sier Nordsteien som overtok som hovedtrener i høst.

Setter guttetreninger i system

For å løfte Trondheims-Ørn høyere på tabellen, skal Nordsteien få opp kvaliteten og intensiteten på treningene.

- Ørn skal ikke være der vi er nå på tabellen. Vi må nærme oss toppen, sier Nordsteien og utdyper:

- Vi skal være dyktig på å sette hospitering med guttelag i system. Vi skal bruke gutter inni treningshverdagen vår, sette det i system og gjøre det forutsigbart. Spillerne våre skal ha gode nok utfordringer, og vi vil bli utfordret mot de beste, sier han.

Les også: Ingrid (17) følges av tysk storklubb

Vraket andre klubber

Guro Reiten har nettopp kommet tilbake fra vellykket opphold med U23-landslaget. Hun hadde flere tilbud andre klubber, men syntes det var lett å signere en ettårskontrakt med Trondheims-Ørn.

- Jeg hadde et par andre tilbud, men jeg har ett år igjen på skolen. Med Trond på plass som trener, var det ikke noe vanskelig valg å ta. I fjor var det mye rundt laget som det tok tid å få på plass. I år har prosessen vært bedre, sier Reiten som studerer til å bli logistikkingeniør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

- Jeg tror jeg kan utvikle meg videre som fotballspiller i Ørn. Resultatmessig skal vi være mye høyere opp på tabellen enn det vi er nå, og det høres kjempebra ut at vi skal få matching mot gutter. De er raskere og sterkere enn oss, så da må vi være smartere, sier hun.

Naturlig mål om landslagsspill

For Nordsteien er det viktig at det sportslige tilbudet er så bra at klubben fortsetter å levere landslagsspillere på både A- og U-lag.

- Jeg tror vi skal ha spillere som er høyaktuelle for landslagets OL-kvalifiseringen i mars, sier han.

Les også: Fikk juling i Nordsteiens Ørn-retur: - Det er flaut

For Guro Reiten er en plass på A-landslaget et naturlig mål.

- Det er selvfølgelig et mål. Når jeg fortjener det, vil jeg bli tatt ut. Jeg må jobbe hardt for å bli god nok, sier hun.

Etter serieavslutningen mot Medkila, fortsetter Ørn med fellestreningene i november. I desember venter egentrening og eksamenstid for lagets skoleelever og studenter.

- Vi kan ikke konkurrere på økonomi, men vi skal ha det beste treningsmiljøet og legge til rette for at spillerne kan kombinere toppfotball og utdanning, sier Nordsteien.

Les også: Trondheims-Ørn hadde tapt fem på rad. I dag jublet de igjen.