Ruud mener han har opplevd så mye gøy de siste månedene, at han ikke har kjent at han har vært sliten.

– Det er vanskelig å kjenne at man er mentalt sliten, når alt er positivt og gøy, og jeg har opplevd store ting, mer enn forventet. Det har vært overveldende, sier Casper Ruud til VG.

For etter to Grand Slam-finaler, var Casper Ruud nummer to i verden i september. Han dro fra New York til Lillehammer og Davis Cup for Norge, før han var med i Laver Cup. Deretter dro han til Seoul og Tokyo som en av de aller største stjernene, men røk ut mer eller mindre før han rakk å si «hei» i begge byene.

– Jeg merket i Asia at jeg var litt tung i steget, og mer sliten i kroppen enn jeg liker å være. Asia er vanskelig med søvn. Tidssoner er det mest utfordrende, å reise fra vest til øst er grusomt. Man er ikke trøtt i 23-tiden og når man står opp klokken 08 er man helt død, sier Ruud.

23-åringen tror en annen grunn til nedturene i det siste kan være at han har spilt veldig mange kamper de siste to årene.

I Sveits ventet en ny nedtur i oktober. Ruud ble slått ut av den aldrende og fallende stjernen Stan Wawrinka i Basel i første runde.

– Jeg fikk det ikke til å stemme, sier Ruud til VG på telefon fra Paris.

Ruud fikk en enorm opplevelse i Laver Cup (Europa mot resten av verden), hvor 23-åringen fra Snarøya fikk være med da Roger Federer la opp. Superlegenden tok en tårevåt avskjed med tennis som toppspiller:

Tross nedtur etter US Open-finalen, som Ruud tapte mot Carlos Alcaraz, så er han fortsatt nummer fire i verden når Rolex Paris Masters nå er i gang.

Turneringen sendes Eurosport Norge og Discovery+.

Der er alle de største stjernene med: Rafael Nadal, Novak Djokovic og Stefanos Tsitsipas i tillegg til verdensener Alcaraz. Det er årets niende og siste ATP 1000-turnering (den største etter Grand Slam).

– Jeg håper på en god avslutning. Det har vært litt tøffe tak de siste ukene og månedene. Sånn er idrett, det er opptur og nedtur, sier Ruud.

Oppsettet i Paris er slik at Ruud kan møte Djokovic i en kvartfinale. Rafael kan stå på andre siden i en semifinale. Carlos Alcaraz kan ikke møte noen av dem før i en finale.

Ruud møter vinneren av Alex Molcan og Richard Gasquet i sin første kamp i Paris. Finalen spilles søndag 6. november.

Og sesongen har enda mer i kalenderen i 2022 for Ruud.

Etter Paris Masters, som spilles denne uken, skal han spille ATP-sluttspillet i Torino. Deretter drar han sammen med Nadal til Sør-Amerika. Nordmannen er invitert av den spanske tennislegenden til å være med på en oppvisning-tur, de starter i Buenos Aires 23. november.

– Det er litt surrealistisk. Jeg føler meg veldig heldig som får spille kamper med ham der, sier Ruud.

Og selv om han har gått på noen smeller de siste ukene, så er fokus et annet sted.

– De siste to årene har hatt fantastisk mange oppturer. Jeg er stolt, og jeg har jobbet hardt for det. Jeg tenker det er en premie for å ha vært flink i mange år og jobbet hardt, sier Ruud.