– Vi jobber sammen med det italienske forbundet om at kvinnene skal få være med i OL 2026. Vi jobber mot arrangøren, FIS og IOC. Vi vil endre vedtaket og kommer til å kjempe hele veien inn. Vi hjelper det italienske forbundet med alt vi kan, sier Ivar Stuan, sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, til VG.

Kombinert-herrene fikk fortsette på OL-programmet, men ble tidligere i år advart om fremtiden ettersom de siste 27 medaljene har blitt fordelt på fire land og seertallene har vært lave.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) ba IOC om at både kvinner og herrer skulle få være med i OL i Milano/Cortina om fire år.

– Vi må få med kvinnene også. Det er viktig for rekrutteringen, likestillingen og utviklingen av sporten, sier Stuan.

Sportssjef Ivar Stuan med gullgutten Jarl Magnus Riiber i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kombinert er en av få grener som har vært med i vinter-OL helt siden starten i 1924. Med 15 gull, 12 sølv og 8 bronsemedaljer er Norge tidenes beste OL-nasjon i idretten.

Utenom kvinnenes OL-avslag, er sportssjefen fornøyd med tingenes tilstand i hans idrett, drøyt to måneder før verdenscupen starter i finske Ruka siste helgen i november. Han mener kombinert står seg godt.

– Vi har aldri hatt så sterke ressurser som nå. Vi har doblet omsetningen de siste seks årene. Vi har vært flinke på markedssiden, men også hjulpet av veldig sterke sportslige resultater de siste årene. Det er et resultat av jobb over flere år, sier Stuan.

Gyda Westvold Hansen har vært den klart beste kvinnelige utøveren de siste årene, mens Jarl Magnus Riiber har herjet blant gutta. Under OL i Beijing tok Norge laggullet, samt at Jørgen Graabak vant etter storbakke foran Jens Lurås Oftebro. Graabak tok sølvet etter normalbakke.