Publikum hadde knapt rukket å ta første slurk av kaffen i Nissekollen før Albert Berbatovci satte inn 1-0 for Nardo. Allerede etter 36 minutter lå ballen i nettet etter et kort hjørnespark. Det var alt som skulle til for å sikre seieren.

På Stjørdal fikk Blink ende en seier etter en dårlig periode med tre strake tap. Byåsen ble slått hele 3-0. Rødde ble det andre trønderske lag som fikk en smekk i Florø (Nardo tapte 1-4 i serieåpningen, Rødde tapte 0-4), mens Strindheim utlignet fem minutter på overtid for å sikre poeng med HamKam.

Her er Dagens Ivers fra sist runde i 2.divisjon:

Nardo – Aalesund 2 1-0 (1-0)

Målsjanser: 9-0

2. Divisjon avd. 4, 7.runde. Nissekollen kunstgress.50  tilskuere

Mål: 1-0 Albert Berbatovci (1.min)

Gult kort: Serge Gamwanya, Nardo. Sebastian Andreaasen, Emil Fosse, begge Aafk 2.

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball. 5

Nardo: Gikk bokstavelig talt i strupen på Aalesund og allerede etter seks trekk satt ballen i nett. En langball fra start og solid ettertrykk ga et hjørnespark der et innøvd trekk åpnet opp for Berbatovci på 16 meter. Fortsatte trykket med raske og korte pasninger, ofte fra midtstoppere via indreløper og ut til kant. Skapte hele seks målsjanser de første 20 minuttene fortrinnsvis på den måten, med stort ettertrykk i boks.

Uheldige og udyktige som ikke avgjorde kampen fullstendig i den perioden. Slapp seg litt ned etter hvert. Slet med intensiteten defensivt i 2.omgang, noe som gjorde at bortelaget hadde mye ball og Nardo slet med å gjøre mye konstruktivt da de vant ballen. Reddet av et meget solid midtstopperpar som knapt gjorde en feil i kampen, samt god defensiv jobbing av hele laget. Slapp til Aalesund svært lite og da holdt det med én scoring tross sjansebonansa.

NB! Berbatovci holdt på å sette inn 2-0 i 2.omgang på et lignende cornertrekk som scoringen.

Dagens Ivers: Mathias Lia Carlsen

Nardo (4-3-3)Bence Steer 5Christoffer Engan 5Lars Arne Togstad 6Mathias Lia Carlsen 7Martin Lundal 5Magnus Aasarød (Serge Gamwanya fra 27. 4)Arton Ademi 6Albert Berbatovci 5Joakim Solem 5Magnus Edvardsen 4 (Olav Skonnord fra 66.)Christian Schjetne 5

Aalesund 2 (4-5-1):Sondre Løseth – Izantullah Ahmadzai, Sigurd Tafjord, Joakim Barstad, Lars Valderhaug – Torbjørn Grytten (Nikolas Fjørtoft fra 68.) Aron Thrandarson, Erik Dietrichson (Vegard Sætre fra 82.), Elias Dahlberg, Emil Fosse – Sebastian Andreassen (Jørgen Hatlehoi fra 46.)

Kampkarakter: BRA

Vurdert av: Eirik B. Grønning

Strindheim – HamKam 1-1 (0-1)

Målsjanser: 4-2

2. divisjon avd. 4, 7. runde. Strindheim kunstgress.

187 tilskuere

Mål: 0-1 Bajram Ajeti (29. min), 1-1 Stian Torgersen (straffe, 90. + 5 min)

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Charlottenlund. 4

Gult kort: Fredrik Kosberg og Christian Reginiussen, Strindheim. Emil Holst og John Anders Rise, HamKam.

Strindheim: Stengte korte utspark og presset også høyt da ballen var i gang. Lyktes en del med å hindre motstander i å få i gang spill, men ettersom de sto mann mot mann i front slet de tidvis litt når vingbackene til bortelaget ble spilt på utsida av Strindheims vinger og fikk god tid til å spille innvendig.

Slo selv en del langt både mot vinger som kom til innlegg og møtende spiss som holdte i ball, men manglet timing for å få til medløpsspill på midtbanen. Tok kalkulert risiko midtveis i 2. omgang og la om til 3-4-3, noe som ga HamKam kontringsmuligheter, men til slutt ble vellykket, ga mer trykk framover og resulterte i poengdeling.

NB! Karmaen på besøk på Strindheim i ettermiddag: HamKams drøying av tid, som også ga dem to gule kort, straffet seg da Strindheim sikret seg poeng fire minutter på overtid.

John Anders Rise

Fredrik Sjølstad (Kristian Eriksen 71. min)

Målsjanser: 9-5

‪2. Div. avd 4, Florø Stadion. Tilskuere 560.

Mål: 1-0 Christer Husa (22), 2-0 Peter Aase (44), 3-0 Tord Hovden (66), 4-0 Peter Aase (74)

Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg IL. 3

Gult kort: Ole-Johan Skrede, Rødde.

Kampkarakter: Bunn

Kampen: Rødde flinke til å få ned tempo i første omgang. Godt organisert og uheldige som får to baklengsmål i en spelemessig dårlig omgang. Må frem i andre omgangen og går mer opp i liminga. Står høyt og blir straffet med to mål etter bakromspasninger. Florø spiller uheldigvis for Rødde en av sine beste kamper i år og vinner til slutt fortjent.

NB: Dette var Rødde sin første kamp mot Florø noensinne.

Dagens Ivers: Mikal Haugen Bjørnstad.

Vurdert av: Andreas Hopen

Florø: 4-3-3: Nicklas Frenderup - Bjørnar Hove Andre Frøyen Reksten, Simen Reksten Solheim, Christer Husa - Peter Aase, Hlynur Atli Magnusson, Erlend Hove (Thomas Rognsø 85) - Anders Sørensen (Kristoffer Book 78), Halvor Solheim-Olsen, Tord Hovden (Martin Hollevik 72)

Rødde 4-5-1: Erik Sleipnes Sivertsen 3Ole-Johan Skrede 2Mikal Haugen Bjørnstad 4Jørn André Hugdal 4Christian Eggen Rismark 3Eirik Valla Dønnem 3Niklas Lyngvær Iversen 2 ( Martin Kristoffer Berdal 64)Mats Oliver Bjerkan 3 (Ståle Singstad Stegavik 75)Erlend Sørhøy 2Thomas Valø 3 (Magnus Bjerke 72)Georg Flatgård 3

‪Stjørdals-Blink - Byåsen 3-0 (1-0)

Målsjanser: 7-1

‪2.divisjon, avd 4, 6.runde. Nye Blinkbanen

‪398 tilskuere

Mål: 1-0 Sondre Stokke str (42), 2-0 Marius Augdal (60), 3-0 Alexander Victor Nynes (88)

Dommer: Kristian Aune, Melhus Fotball - 8

Gule kort: Ørjan Valstrand, 42

STJØRDALS-BLINK: Har gjort hjemmeleksa defensivt, lagt trebackslinja på is og da er grunnlaget godt for et godt Blink-offensiv. Sliter innledningsvis med å få opp balltempoet, men er klart best når man får beholdt tålmodigheten og hatt ballen i laget. Før pause blir det mye primitive stikkere til førstebevegelsene og man får for lite betalt for å vinne igjen ball i gunstige posisjoner. Får en straffe og tar likevel fortjent ledelsen og har full kontroll på Byåsen etter pause.

Avgjør kampen på en praktscoring der venstreback Hermo legger fint inn til Augdal som vakkert køler inn 2-0 med innsiden. Etter det kjører Blink fullstendig og leker seg med fine kombinasjoner og kreativt angripsspill. Burde scoret mer på tampen, men det blir litt nochalant for et Blink-lag med offensiv selvtillit.

BYÅSEN: Kommer greit ut av de første 45 minuttene før 1-0, men gjør på ingen måte en god omgang. Midtbaneleddet nøler og deler ut flere brudd på hjerteskjærende balltap, men får lite hjelp av et monotont, feilvendt og lite beveglig offensiv. Holder på å komme under tidlig på et balltap høyt i banen, der hjemmelaget utnytter god plass på venstresiden til Byåsen.

Byåsen er gode en liten periode der man er direkte, hissig i gjenvinningsfasen og duellsterke. Da får man også tredd opp høyresiden, som ellers i kampen var helt anonym. Når Blink taper ball får man aldri utnyttet overgangene, det blir nølende og ebber ut i ingenting. Ser resignerte ut etter pause og kreftene tar helt slutt midtveis i omgangen etter 2-0.

NB: Vebjørn Skeide spilte sin siste hjemmekamp for Stjørdals-Blink og returnerer til hjembygda Ulsteinvik etter siste kamp mot Aalesund 2 på Sunnmøre om en uke.

Dagens Ivers: Markus Hermo