– Det er i hvert fall veldig positivt at de fanger det opp i forkant og før de kommer inn i noen form for boble her nede, sier TV 3-ekspert Ole Erevik til VG.

Bare dager før håndball-VM starter i Egypt sliter flere lag med utbrudd av coronaviruset.

Tirsdag formiddag ble det kjent at 18 spillere i den amerikanske troppen har testet positivt.

De er ikke de eneste.

Tsjekkia er også rammet av et større utbrudd. Der har ni spillere og seks ledere testet positivt på treningssamlingen før mesterskapet melder svenske Aftonbladet.

Det er smitte også i Brasils tropp, ifølge en pressemelding. Hos Kapp Verde er det bekreftet et større smitteutbrudd på sju stykker. De er isolerte i Portugal hvor de forbereder seg til VM.

I tillegg har det vært meldt om smitte i troppene til Tunisia, Sverige (2), Ungarn og Polen tidligere.

Norge har ingen bekreftede tilfeller og spiller sin første kamp mot Frankrike torsdag og dro til Egypt tirsdag. Dermed er de straks inne i den såkalte «boblen» spillerne skal leve i gjennom mesterskapet.

TV 3-ekspert Erevik er på plass i Egypt og er spent på utviklingen de kommende dagene.

– Det kommer til å bli spennende å følge. Det kommer til å fly inn lag fra hele verden, så det er klart det kommer til å komme noen tilfeller, alt annet ville vært overraskende. Det sa jeg også før EM i Danmark. Der synes jeg det holdt seg på et overraskende lavt antall, sier han og fortsetter:

– Jeg tror nok det kommer til å komme noen tilfeller, men hvis de fanger det utenfor bobla er det positivt med tanke på gjennomføringen av mesterskapet. Om det begynner å spre seg smitte inne i bobla, kan det bli spennene å se om det lar seg gjennomføre.

Norge skal etter planen møte hardt rammede USA i andre kamp lørdag og bo på samme hotell som det amerikanske laget i Kairo.

PS! Håndball-VM sendes på TV 3.