foto
Ekstrajobb: Trond Henriksen har ansvaret for toppspillerutvikling i RBK, men brukes også som reisende speider av trener Kåre Ingebrigtsen. Her sammen med sportslig leder Bjørnebye i forbindelse med en privatkamp mot Orkanger i sommer. Foto: Morten Antonsen

- De er nok litt bedre enn rumenerne, sier Henriksen.

Det den gamle backkjempens konklusjon foran den første gruppespillskampen i Europaligaen. Henriksen har igjen ansvaret for å reise Europa rundt og speide på Rosenborgs kommende motstandere. Når RBK møter St. Etienne på torsdag, er toppspillerutvikleren på plass i Ukraina for å følge Dnipro mot Lazio.

Mangler eneren

Etter en treg start i serien, har St. Etienne spilt seg oppover på tabellen. 30. august satt Henriksen på tribunen da St. Etienne tok imot Basta hjemme på Stade Geoffroy-Guichard. Foran knappe 27.000 tilskuere vant hjemmelaget 2-1.

LES PLUSSKOMMENTAR: RBK løfter blikket mot Europa

- Det er et jevnt godt lag, uten den klare eneren. De er spesielt sterke bakover på banen, med en solid keeper i landslagsmannen Ruffier og stopperparet Perrin/Sall. Broren til Paul Pogba, Florentin, er tredjevalget på stopperplass. Offensivt har de tre-fire ganske kjappe spillere, og de er gode på dødball med flere hodesterke spillere. Sentralt styrer venstrebeinte Clement, som er en god spiller. Mot Bordeaux spilte de 4-3-3, men som oftest spiller St. Etienne i en 4-2-3-1 formasjon, sier han.

Viktig å være «ringside»

Kampen mot Bastia ble delvis ødelagt av at gjestene fikk to røde kort, men Henriksen mener likevel at det var verdt turen.

Det er uansett viktig å se dem live – det gir et litt annet inntrykk enn kun å se dem på tv. Men jeg har også sett to-tre kamper i opptak. I tillegg ser også Erik Hoftun et par kamper på video. Deretter diskuterer vi motstanderen sammen med vår videoanalytiker Andrea Loberto, sier han.

Har funnet svakheter

Mandag denne uka fikk trener Kåre Ingebrigtsen rapporten fra speider-teamet, og mye av taktikken foran oppgjøret på stade Geoffroy-Guichard ble lagt.

Les også: - Betyr ikke noe spesielt å spille i Europa

- Vi mener St. Etienne har svakheter som vi kan utnytte, og det er først og fremst i kontringsspillet vi ser mulighetene. De kommer med mye folk fremover når de angriper – enkelte ganger kommer til og med begge backene samtidig. Da må vi være tette og kompakte, og jakte gunstige brudd. Vi må tørre å holde i ballen, men det er nok på kontringer etter gunstige brudd mulighetene vil by seg, sier Henriksen.

Utålmodige fans

Hjemmepublikummet beskrives av Henriksen som «ivrige og høyrøsta». Når St. Etienne lykkes, er trykket fra tribunen enormt. Men dersom RBK klarer å stå imot, kan stemningen på tribunen komme til RBKs fordel, tror han.

- Etienne-fansen forventer at laget er oppofrende, jobber steinhardt og spiller godt. Mot Basta krevde publikum at laget i spill elleve mot ni skulle fremover på banen og score. Da det ikke skjedde, var det en gedigen pipekonsert. Derfor kan stemningen fort bli en fordel for oss dersom hjemmelaget underpresterer.

Les også: Eventyret minner Hareide om Eggens Rosenborg

Les også: Rosenborg lager treningsopplegg for ovevektige fans