Natt til fredag norsk tid lå amerikaneren på fjerdeplass før tredje og siste omgang av OL-finalen i halfpipe, men der falt amerikaneren og måtte se at medaljen glapp i det som var hans siste konkurranse.

– Åpenbart skulle jeg ønske at jeg kjørte bedre i mine runs, sier en tydelig preget White til arrangøren.

– Han har vært en pioner innen triksing. Jeg synes det var rørende å se han takke av. Han har betydd alt for snowboardkjøring, sier Discovery-kommentator Joachim Eltvik.

– Jeg sliter med å holde tilbake tårene, sier tidligere bronsevinner i X Games og VM og nåværende Discovery-ekspertkommentator Kjersti Buaas etter å ha sett intervjuet med White, før hun må sette over til Eltvik:

– Det er en æra som er over. Vi kommer ikke til å se en «Shaun White» igjen, sier han.

35 år gamle White har tre OL-gull fra før, alle tatt i halfpipe. Han tok sitt første i Torino i 2006 før han forsvarte gullet i Vancouver i 2010. I Sotsji i 2014 ble det den sure fjerdeplassen, men i Pyeongchang i 2018 var han tilbake på topp:

I tillegg til OL-gullene har White også 13 X Games-gull i snowboard, samt to i skateboard. Hans første X Games-gull kom helt tilbake i 2003, 16 år gammel.

– Jeg er stolt av hver del, hvert øyeblikk. Så tusen takk. Tusen takk snowboarding. Tusen takk til alle som har sett på, og jeg kan ikke vente med å finne ut hva som blir det neste, sier en rørt White.

foto
FØRSTE OL-GULL: Shaun White i Torino 2006. Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS
foto
ANDRE OL-GULL: Shaun White i Vancouver 2010. Foto: Jae C. Hong / AP
foto
TREDJE OL-GULL: Shaun White i PyeongChang i 2018. Foto: Patrick Semansky / AP

Fredagens gull gikk til japanske Ayumu Hirano med hele 96 poeng, mens australske Scott James tok sølvet med 92,5 poeng.

Sveitsiske Jan Scherrer tok bronsen, knappe 2,25 poeng foran White.

– Det er klart at jeg ville elsket å ta tredjeplassen, og hvis jeg hadde tatt den ville jeg elsket å ta andreplassen. Jeg vil alltid ha mer som en utøver, men jeg er stolt. Jeg legger bak meg et liv og en arv i denne sporten, sier White, som også gratulerer medaljevinnerne.