Natt til fredag norsk tid lå amerikaneren på fjerdeplass før tredje og siste omgang av OL-finalen i halfpipe, men der falt amerikaneren og måtte se at medaljen glapp i det som var hans siste konkurranse.

– Åpenbart skulle jeg ønske at jeg kjørte bedre i mine runs, sier en tydelig preget White til arrangøren.

– Han har vært en pioner innen triksing. Jeg synes det var rørende å se han takke av. Han har betydd alt for snowboardkjøring, sier Discovery-kommentator Joachim Eltvik.

– Jeg sliter med å holde tilbake tårene, sier tidligere bronsevinner i X Games og VM og nåværende Discovery-ekspertkommentator Kjersti Buaas etter å ha sett intervjuet med White, før hun må sette over til Eltvik:

– Det er en æra som er over. Vi kommer ikke til å se en «Shaun White» igjen, sier han.

35 år gamle White har tre OL-gull fra før, alle tatt i halfpipe. Han tok sitt første i Torino i 2006 før han forsvarte gullet i Vancouver i 2010. I Sotsji i 2014 ble det den sure fjerdeplassen, men i Pyeongchang i 2018 var han tilbake på topp:

I tillegg til OL-gullene har White også 13 X Games-gull i snowboard, samt to i skateboard. Hans første X Games-gull kom helt tilbake i 2003, 16 år gammel.

– Jeg er stolt av hver del, hvert øyeblikk. Så tusen takk. Tusen takk snowboarding. Tusen takk til alle som har sett på, og jeg kan ikke vente med å finne ut hva som blir det neste, sier en rørt White.

Fredagens gull gikk til japanske Ayumu Hirano med hele 96 poeng, mens australske Scott James tok sølvet med 92,5 poeng.

Sveitsiske Jan Scherrer tok bronsen, knappe 2,25 poeng foran White.

– Det er klart at jeg ville elsket å ta tredjeplassen, og hvis jeg hadde tatt den ville jeg elsket å ta andreplassen. Jeg vil alltid ha mer som en utøver, men jeg er stolt. Jeg legger bak meg et liv og en arv i denne sporten, sier White, som også gratulerer medaljevinnerne.