ZHANGJIAKOU/TRONDHEIM: Det norske sprintlaget ble presentert på en pressekonferanse i OL-landsbyen, der alt av langrenn foregår under lekene.

Vikarierende sprinttrener Eirik Myhr Nossum kunngjorde laget i Arild Monsens fravær. Monsen har testet positivt på koronaviruset.

Slik begrunner Nossum vrakingen av Emil Iversen:

– Oi, det er ganske enkelt. Han har til gode å komme seg videre fra en sprintprolog denne sesongen. Da er det iallfall fire andre her som fortjener den sprintplassen mer enn ham. Han forbereder seg nå til eventuelle andre øvelser, sier treneren.

Nossum sier at Iversen er forberedt til å gå om han skulle få muligheten senere i lekene.

– Vi får se. Det er mye vann som skal renne i elva før vi kommer til den tredje distansen. Vi har fortsatt ikke startet på den første, og nå er vi her og snakker om sprinten. Det er fire andre distanser som også skal gås. Per nå er det altfor tidlig å si noe om, sier Nossum.

Taugbøl og Valnes var med og møtte pressen natt til søndag norsk tid, men ikke Iversen.

– Emil er her. Han var iallfall her i går, humrer den norske treneren.

Emil Iversen trener i OL-løypene tidligere denne uken. Foto: Rune Petter Ness

– Jeg er fornøyd med hvordan det har respondert for ham, spesielt siste halvdel av precampen i Seiser Alm. Han er forberedt og skal være klar for det som skjer utover mesterskapet.

Eirik Myhr Nossum (til høyre i bildet), Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes på pressetreffet natt til søndag. Foto: Rune Petter Ness

Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg forberedte seg til å gå 30 kilometer skiathlon senere søndag. Det mener Nossum alt i alt er en fordel.

– Det kan være begge deler. Jeg tror mest det er en fordel å komme i gang med et mesterskap.

– Man kan jo bli sliten, men denne gjengen er så godt trent. Det er ganske mange tøffere treningsuker i løpet av et år enn det de gjør her, så det er en fordel, vurderer Nossum.

Sprinten avvikles tirsdag på langrennsstadion i Zhangjiakou.