To norske på pallen: Fra v: Nr to Johanne Killi, vinner Tiril Sjåstad Christiansen og nr tre Emma Dahlström fra Sverige. To norske på pallen: Fra v: Nr to Johanne Killi, vinner Tiril Sjåstad Christiansen og nr tre Emma Dahlström fra Sverige. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Rørt til tårer etter gull på hjemmebane: - Det største jeg har gjort

Dobbelt norsk i kvinnenes Big Air på friski i X Games.

TØYENPARKEN: Tiril Sjåstad Christiansen vant gullet i kvinnenes Big Air under X-Games. Fristilkjøreren hoppet inn til en poengsum på 94 andre omgang, og det holdt til triumf foran lagvenninne Johanne Killi.

Killi ledet før siste omgang med 90,33 poeng foran Tiril Sjåstad Christiansens 87,00, men gullet gikk til slutt til 20-åringen fra Geilo.

Etter seieren var Sjåstad Christiansen tydelig rørt. I seiersintervjuet med arrangøren tok hun til tårene, og 20-åringen beskriver gullet som sin største opplevelse.

— Det her er nok den største seieren jeg har hatt. Jeg tror ikke så mange forstår hvor stort det er å droppe inn foran det norske folk, familie og venner. Det er helt ubeskrivelig, sier Sjåstad Christiansen.

Hun innrømmer at hun var nervøs før sistehoppet i Tøyenparken, og lettelsen var stor da drømmen gikk i oppfyllelse.

— Det var mange som tvilte og trodde jeg skulle bli nervøs, og at det skulle gå dårlig av å ha familien og vennene mine her. Men det gjorde det heldigvis ikke, sier 20-åringen.

Med Johanne Killis sølvmedalje ble det en perfekt start for de norske utøverne på lørdagens Big Air-konkurranse.

— Det er helt sykt å dele pallen med Tiril. Det er veldig spesielt når du ser familien din og resten av det norske folk juble, sier Killi.

Bronsen gikk til svenske Emma Dahlström.

VIDEO: SE SJÅSTAD CHRISTIANSEN PÅ TRENING: