sz9e4772.jpg sz9e4772.jpg Foto: �serud, Lise/NTB scanpix

Sivertzen må bli på sykehus i minst to uker til

Denne uken fikk han besøk av landslagskompisene: — Det betyr veldig mye for meg.

Snowboarderen Stian Sivertzen blir ikke kvitt infeksjonen i kroppen. Det betyr minst 14 dager til på sykehus.

– Jeg setter stor pris på all den oppmerksomheten alle gir meg i denne tøffe perioden. Det betyr veldig mye for meg, sier Sivertzen i en melding fra Norges Snowboardforbund.

Landslagskjøreren er våken, kan prate og går små turer på sykehuset, men er preget etter lengre tid i koma. Sivertzen har fått betydelig medisinering for å bli kvitt infeksjonen i kroppen.

Det er uklart når idrettsutøveren kan skrives ut fra Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Denne uken var landslagskompisene på besøk.

– Vi kom inn på avdelingen og så han traske rundt i gangen og smile. Vi flira og drakk kaffe og hadde det fint. Det var veldig godt å se at han er seg selv, sier landslagskjører Torgeir Bergrem.

Sivertzen blir ikke å se i boardercross denne sesongen, naturlig nok, men har et mål om å være tilbake på brettet i løpet av våren.

– Er det en som klarer det, er det Stian. Det den fyren har gjort tidligere er helt vanvittig. Sier han selv at han skal få det til, så kommer han til å få til det, sier Bergem.

I meldingen fra forbundet presiserer landslagssjef Thomas Harstad at Sivertzen, som kom tilbake på imponerende vis etter den alvorlige skaden han pådro seg under prøve-OL i 2009, er langt fra å være frisk.

– Stian har vist at han har vilje til å kjempe seg tilbake. Han er utrolig sterk. Jeg tror tanken om å kjøre snowboard og konkurrere igjen er noe han kan bruke som kjempemotivasjon, uavhengig om det blir til våren eller senere. Han kan se fram til å dra på samlinger med kompisene igjen, sier Harstad.

Sivertsen har to bronsemedaljer fra X Games. Under OL i Sotsji ble Kongsberg-mannen nummer fem.

(©NTB)