Norsk unggutt herjet i OL-debuten: – Jeg var dritnervøs

Marcus Kleveland, Mons Røisland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem tok seg alle til finalen i slopestylekvalifiseringen i OL lørdag.

Marcus Kleveland kan fornøyd konstatere at finaleplassen er sikret, etter seieren i kvalifiseringsheatet lørdag. Marcus Kleveland kan fornøyd konstatere at finaleplassen er sikret, etter seieren i kvalifiseringsheatet lørdag. Foto: Kin Cheung / TT / NTB Scanpix

PYEONGCHANG/OSLO: Kleveland kunne notere seg for 83.71 poeng i sitt første løp. Det holdt med 3,5 poengs margin på Carlos Garcia Knight fra New Zealand. Mons Røisland og Torgeir Bergem fulgte på plassene bak med henholdsvis 76.50 og 75.45 poeng.

– Jeg var dritnervøs på toppen der. Jeg har aldri vært så nervøs før i mitt liv. Men da jeg droppet inn, var det som en trening. Det var fint, sa Kleveland til Eurosport, som lovet å vise fram enda mer i finalen.

– Jeg har noe mer jeg kan gå på, men det var fint å holde det tilbake i dag, sa 18-åringen.

Marcus Kleveland kunne notere seg for 83.71 poeng i sitt første løp i lørdagens kvalifisering. Det holdt til seier og klar finaleplass til søndag. Foto: DYLAN MARTINEZ / X00177

Sebastien Toutant kom på 3.-plass, og svenske Niklas Mattsson kapret den sjette og siste plassen som gir plass i finalen søndag.

– Det er dritbra å ha med Mons og Torgeir i finalen, sa en meget fornøyd Kleveland.

- Det er så deilig. Det er helt rått og kult at alle gutta er inne, og så har vi Ståle igjen i neste kvalifiseringsheat, sa en meget tilfreds Røisland til Eurosport.

Sandbech hevet seg

Også Ståle Sandbech gjorde jobben i kvalifiseringen. Han var eneste norske innslag i det andre heatet. Han lå på 6.-plass etter første run. Før sitt andre run lå han på 7.-plass, og nordmannen måtte levere bedre enn i sitt første forsøk.

Det klarte 24-åringen med glans og gikk inn på 4.-plass med et run som ga poengsummen 82,13 etter at han kastet jakka.

Ståle Sandbech har sjansen til å forsvare sølvmedaljen fra forrige OL. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg måtte ha litt mer fart. Jeg var litt kort på første run, og da mister man mye poeng. Jeg tok av meg jakka og tok på meg en genser som ikke blafrer like mye, så fikk jeg mer fart, sa Sandbech til Eurosport.

UTFORSK TEMA: