For andre gang er Kristiansand-klubben klar for Final Four i Budapest. I 2019 ble det bronse etter at Katrine Lunde ble alvorlig kneskadet. Søndag var 41-åringen lagets beste spiller i Russland. Mens 38 år gamle Løke scoret fem mål på vei mot semifinalen i den gjeveste europacupen og har i comebacket scoret på imponerende 11 av 12 skudd.

– Vi fikk jo en veldig fin start og hadde god kontroll. Det var deilig å ikke ha kniven på strupen gjennom kampen. Det var ikke nødvendigvis briljant angrepsmessig, men det var en godt gjennomført kamp. Det er deilig å komme seg til Final Four, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til VG.

Vakre scoringer av Løke (2), Jana Knedlikova (2), Henny Reistad, Nora Mørk og Ragnhild Valle Dahl endte Vipers opp i 7–1-ledelse. Mens Lunde glitret i Vipers-buret mot sin gamle klubb i Russland foran et meget godt forsvarsspill.

Se jubelbildene i galleriet under.

Lunde-banneret henger fortsatt på tribunen til klubben hun spilte for frem til 2017.

– Drømmestart, meldte Viasat-kommentator Daniel Høglund. Allerede etter 10 minutter hadde Vipers 13 mål å gå på i forhold til å nå Final Four - Champions League-sluttspillet for Europas fire beste klubber.

DOMINERTE: Katrine Lunde leverte en ny strålende kamp. Foto: Artem Gusev

Til tross for Mørks nydelige dobbeltfrosk med påfølgende suser i krysset: Angrepspillet gikk mer i stå utover i omgangen, skuddene satt ikke like godt, og pauseledelsen var ikke på mer enn 12–11.

– Det skal en Vipers-kollaps til for at de skal miste dette, meldte Viasat-ekspert Gunnar Pettersen.

Marta Tomac og Jana Knedlikova startet 2. omgang med fine scoringer. Forsvarssjef Hanna Yttereng fortsatte helgens nesten perfekte jobb defensivt. Uten ankelskadde Anna Vjakhireva var Rostov-Don sjanseløse på Final Four-billett.

Rostov-keeper Viktorija Kalinina fikk opp noen redninger. Alt fungerte ikke for Vipers. Henny Reistad bommet på mål da hun ble spilt perfekt opp på en flyver i hjemmelagets felt.

Rett etterpå utlignet svenske Anna Lagerquist til 17–17. Så gikk russerne opp i ledelsen.

– Vi må jobbe hardere og vi må jobbe med avslutninger, meldte Ole Gustav Gjekstad. Vipers-treneren kjente bekymringen nærmet seg og tok time out.

Men Vipers-målvakten fortsatte med redninger.

– Takk Gud for Katrine Lunde, meldte Høglund 10 minutter før slutt.

Lørdag kvalifiserte Györ og franske Brest seg til Final Four. Veronica Kristiansen ble toppscorer med fire mål da Györ slo ut Buducnost etter seier 24–21 i Ungarn.

Søndag sikret CSKA Moskva den siste semifinaleplassen. Den russiske klubben slo Bucuresti 24-19 i Russland – 51-51 sammenlagt – og CSKA gikk videre på flere scorede bortemål.

Finalesluttspillet finner sted i Budapest 29. og 30. mai.