RIO DE JANEIRO: — Å spille sammen med søsteren min i Vipers hadde vært kult. Og Kenneth er den beste treneren jeg har hatt, sier Veronica Kristiansen til Fædrelandsvennen, og sikter til Kenneth Gabrielsen, som har overtatt treneransvaret i Kristiansand-klubben.

Lillesøster Jeanett Kristiansen skal spille i Vipers i de kommende to sesongene. Foto: Herman Folvik

Mandag reiste hun seg mesterlig etter en svak åpningskamp mot Brasil, og knallet inn sju fulltreffere, som gjorde henne til toppscorer mot Spania.

— Vipers får en klassespiller

26-åringen kommer fra en ekstrem håndballfamilie, hvor alle tre søstrene – Charlotte (27), Jeanett (24) og Veronica har spilt eliteseriehåndball - Charlotte og Veronica har sågar gjort det for Vipers fra 2008 til 2010. Men nå er det lillesøster Jeanett som ikler seg den rosa Vipers-drakta for de neste to sesongene.

— Vipers får en klassespiller. Hun er dritgod. Jeg har aldri før sett henne så innstilt på å være best både på banen og på alle mulige treningsfelter. Dette er et stort scoop av Vipers, mener Veronica, eller «Vikky», som hun kalles.

— Snart på A-landslaget

- Har hun et like stort potensial som deg?

— Definitivt. Hun skyter mye bedre enn meg fra ni meter, hun er råsterk i dueller, og kan stå i nesten alle forsvarsposisjoner, slik jeg kan, men hun er i tillegg litt høyere enn meg. Jeg er kanskje litt smartere enn henne, men hun må bare vokse litt mer i hodet, så er hun også snart på a-landslaget, sier Vernonica, som selv spiller i den danske storklubben FC Midtjylland.

Fra 2008 til 2010 spilte Veronica Kristiansen i Vipers. Foto: Tore-André Baardsen

Kristiansen har bare gode minner fra de to sesongene hun spilte i Vipers, etter å ha meldt overgang fra Glassverket, som da spilte i 2. divisjon.— Vipers var helt perfekt for meg. Jeg lærte mye og trivdes utrolig godt. Kristiansand er en superflott by, og nå som Vipers bare vokser ser det kjempebra ut, sier 26-åringen.

— Tror de kan utfordre Larvik i år

I tillegg til lillesøsteren hennes, har laget som kjent forsterket seg med enda to Glassverket-spillere – i Kari Brattset og Kristin Nørstebø.

— Jeg er veldig spent på hva Vipers kan få til. Selv om de har mistet Linn Jørum Sulland (skadet, red. anm.) i den første perioden, har de et veldig bra lag. Jeg tror de kan utfordre Larvik allerede i år, i alle fall i enkeltkamper, sier Kristiansen.

- Og nå har du også sendt ut en invitasjon til Vipers og daglig leder Terje Marcussen om at de bare må ta kontakt?

— Han får ringe, så får vi se, gliser onsdagens store helt mot Spania.

- Neste år kan det være interessant

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Selv sier Terje Marcussen følgende:— Denne sesongen er det totalt uaktuelt, da er hun også fortsatt under kontrakt med Midtjylland. Men deretter er det muligheter. Alle gode spillere er interessante. Men det er Kenneth og Peder (Langfeldt) som innstiller, og så må vi se hva vi har økonomi til å hente, sier Marcussen.