RIO DE JANEIRO: Selv om han blir 30 år søndag, er det fortsatt ingen som klarer å stoppe Usain Bolt. Jamaicaneren hadde allerede vunnet gull i Rio-OL på 100 meter, men var på ingen måte fornøyd med det.

Jubelbrølet var enormt da Bolt entret Olympiastadionet i lett duskregn 0330 norsk tid. Bolt showet, vinket tilbake og hadde ingen planer om å skuffe sine fans.

Tok kommandoen fra start

Verdensrekordholderen tok kommandoen direkte fra bane seks. Han fløy igjennom svingen og ledet soleklart hver eneste meter av løpet. Han vant så lett som bare det – på 19,78. Canadiske Andre de Grasse ble toer, mens franske Christophe Lemaitre tok bronsen.

Usain Bolt var først over mål - igjen. Foto: AP

Usain Bolt vant 100 meter, 200 meter og stafetten over 4x100 meter med Jamaica i både Beijing 2008 og i London 2012. Avslutter han med å vinne stafetten i Rio-OL også, blir den tredje OL-trippelen hans historisk. Har du lest denne?

Har sagt han skal legge opp

I Tokyo om fire år slipper imidlertid andre til. Bolt har signalisert at han legger opp etter årets OL.

— Jeg er veldig fornøyd med å ha oppnådd alt jeg har gjort, men når det ikke er mer å vinne, kan jeg like gjerne legge opp. Jeg ønsker å overlate sporten til alle de unge som kommer opp, fordi jeg hater å tape, har Bolt nylig sagt.

Foruten sju OL-gull, har Bolt også vunnet en lang rekke VM-gull i løpet av sin karriere, en karriere som startet da han løp fra han alle trodde var skolens raskeste gutt i et friminutt som 12-åring.

Den historien kan du lese her