– Det har vært noen veldig spesielle dager, for å si det mildt. Helt ekstremt, sier Iversen til VG.

Han har nettopp veid inn i Oslo Bokseklubbs lokaler på Jordal, og får hendene sine tapet av trener Tommy Bottenvik mens han reflekterer over hvordan oppkjøringen har vært til det som blir hans debut som proffbokser.

Stevnet vises direkte på VG + Sport i kveld:

Alle boksere som skal få delta på stevner i Norge må testes for blant annet HIV og hepatitt A, B og C. Iversen var derfor hos legen og fikk tatt blodprøver, og mandag kom svarene i hans digitale pasientsky.

– På mandag gikk jeg inn og sjekket resultatene, og så stusset jeg litt og sendte dem videre til stevnelegen som er Njord Nordstrand, forklarer Iversen til VG.

Han sendte av gårde følgende SMS til legen:

Nordstrand skjønte umiddelbart hva prøvesvarene viste.

– Jeg ringte til Andreas med en gang. Selv om det ikke var noe i hans sykehistorie som skulle tilsi at han hadde hiv, så måtte vi ta disse prøvesvarene alvorlig, sier Nordstrand til VG.

Les også: Boksemesteren fikk ALS

Han jobber til daglig som overlege på Oslo universitetssykehus og har med sin bakgrunn fra boksesporten engasjert seg i oppfølgingen av bokserne i forbindelse med proffstevner i Norge.

– Legen sa til meg på telefonen at prøven viste at jeg var HIV-positiv. Han sa også at det kan være en feil, men at vi måtte ta dette på alvor. Det var en helt jævlig beskjed å få.

Lege Nordstrand tok kontakt med kollegaer med ekspertise på hiv. Rådet var å ta en ny prøve så fort som mulig for å sikre at det ikke var gjort feil.

– Jeg tenkte at jeg måtte fokusere på kampen, jeg kuttet jo vekt og måtte holde motet oppe, sier Iversen.

Bråvåknet

Han tviholdt på tanken om at prøven var feil, og forsøkte så godt han kunne å fokusere på forberedelsene til kampen mot Tvauri. Han hadde et vektkutt han skulle igjennom, ved siden av jobb og andre forberedelser.

Men i bakhodet lå hele tiden frykten.

– Jeg våknet opp klokken tre natt til tirsdag. Da slo det meg virkelig. «Tenk om jeg har HIV!». Jeg sov ikke ett sekund etter det, forteller Iversen.

Tirsdag tok han nye prøver, og så ble det et døgn der tiden gikk ekstremt sakte.

– Det føltes som en evighet. Jeg våknet natt til onsdag også, men da fikk jeg faktisk sove igjen. Onsdag morgen ringte Nordstrand meg og hadde svaret på den nye prøven, sier Iversen.

– Da han sa «du er negativ» ble jeg så glad. Jeg måtte gå rett på do ... Det var mye som hadde bygget seg opp, sier Iversen som kan le av det hele nå.

SISTE FORBEREDELSER: Etter noen svært spesielle dager kan Andreas Skarvold Iversen og trener Tommy Bottenvik fokusere på kampen. Foto: Per Opsahl / VG

– Det er uhyre uheldig når slike ting skjer at folk får feil prøvesvar. Jeg kan ikke si noe om hvor vanlig det er, men all ære til Iversen som takler en slik situasjon, sier Nordstrand.

– Han kan stole 100 prosent på at det siste prøvesvaret er riktig?

– Ja, det har jeg sjekket med ekspertene på området.

– Oppladningen har ikke vært helt optimal i forhold til debuten?

– Jo, for det har vært optimalt i forhold til nyheten jeg fikk til slutt. Selv om det kan være alvorlig må du ikke miste fokus, sier Iversen og gliser bredt.

Skarvold Iversen er tidligere verdensmester i thaiboksing, men satser nå for fullt på proffboksing ved siden av jobb som selger.

– Sykeste jeg har hørt

I kveld er han den første nordmannen i ringen på stevnet i Chateau Neuf der også Aleksander Martinsen, Jamshid Nashari og Bernard Angelo Torres skal i aksjon før Kai Robin Havnaa går hovedkampen mot egyptiske Hany Atiyo.

Havnaa klarer ikke å sette seg inn i det Iversen har vært igjennom etter først å ha fått en positiv HIV-test.

– Det er det sykeste jeg har hørt. Den uvissheten han har vært igjennom forteller mye om ham. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet det, sier Havnaa som har sparret 16 runder med Iversen i oppkjøringen til stevnet.