– Rett og slett klasseforskjell utpå her nå, konstaterte TV 2s ishockeyekspert Jesper Hoel etter Kissels andre mål i Fjordkraft-ligaoppgjøret i Asker.

Åtte spilleminutter etter at amerikaneren hadde satt sitt første, Oilers’ 3–2-mål 24 sekunder inn i 2. periode i Varner Arena. Tre minutter senere ble Kissel kreditert målgivende pasning til nyervervelsen Nick Dineens 4–2, før Thomas Berg-Paulsen 50 sekunder etter det satte gjestenes femte scoring.

Frisk Askers keeperveteran Nicklas Dahlberg (37) fikk nok etter Dineens såkalte styring (skudd Andreas Klavestad) og overlot plassen mellom stengene til Henrik Fayen-Vestavik (22), som altså Dan Kissel lekte litt med før han sørget for sin 14. scoring i seriekamp nummer 32 denne sesongen - og 6–2 til serieledende Oilers.

Skuddstatistikken viste 49–18 i Stavanger-favør etter 40 effektive spilleminutter. 23 skudd - fire mål - i 2. periode, mot Frisk Askers ni skudd og null mål.

– Bedritent. Ikke så mye mer å si. Dritdårlig. Det holder ikke. Vi taper ni av ti dueller foran egen keeper. Da ser det slik ut, uttalte Frisk Askers og landslagets VM-veteran Alexander Bonsaksen (35) i pausen etter den.

Spørsmålet var da hvordan tredje og siste periode ville komme til å arte seg.

– Mer av det samme. Hardt på dem i deres «end», mente eks Lillehammer-løper Nick Dineen og siktet med «end» til motstanderens forsvarssone.

Som sagt så gjort.

Snaut seks minutter inn i siste periode tillot hjemmeforsvaret Andreas Klavestad å ta seg uforstyrret fra sin backposisjon frem til utmerket skuddposisjon rett foran nesen på Faye-Vestavik.

Klavestad kunne lett vippe inn sin tredje scoring denne sesongen.

Med 7–2 var det i alle fall - med Bonsaksens ord - ikke mer å si. Frisk Asker virket gjennomgående tannløst, mens Stavanger Oilers takket og bukket for duket bord - Nick Dineen scoret sitt tredje for kvelden og Ludvig Hoffs sitt andre med 9–2 fem minutter før slutt.

– Det er rett og slett lekestue for Oilers i dag, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Hoel.

«Trøstemål» helt til slutt? Nei, ikke det en gang. Etter lengre tids videogranskning annullerte dommerne Frisk Askers «3–9-redusering».

De fire andre kampene torsdag endte også med favorittseirer:

Sparta Sarpsborg-Manglerud Star 6–2 (gjestene ledet 2–1, men nylig sykdomsherjede Sparta reiste seg og scoret fire mål på rad etter Niclas Jessesens utligning ett minutt inn i siste periode).

Vålerenga-Grüner 4–2 (Vålerengas 18 år gamle debutant Kasper Walther-Sneve gjorde 1–0, 2–1 og 3–1 for Vålerenga).

Stjernen Fredrikstad-Lillehammer 5–0 (Stjernens toppscorer John Piccinich to mål).

Ringerike Panthers-Storhamar 3–6 (Peter Quenneville tre mål og en målgivende, David Booth to mål og to målgivende)