TROMSØ: Nå vil trønderen ut i Europa med Rosenborg. Inspirert av svenske Malmö tror han også RBK kan være tilbake i Champions League i løpet av et par år.

– Ja, får vi et par år, og presterer over tid som nå, så kan vi klare det. Vi ser på Malmö at det er noe stort de holder på med. Det er mulig. Det er bare å fortsette med det vi holder på med.

Rosenborg har spilt to kamper nesten hver eneste uke siden starten av juli og avrundet den intensive perioden med 1–1 etter en slitekamp på Alfheim søndag kveld. Adresseavisen pratet med nordtrønderen på flyplassen i Tromsø i går. Nå venter to uker uten kamper. Kåre Ingebrigtsen har gitt spillerne tre fridager til helga, før det braker løs med seriekamper, cup og europaliga.

Drar på hytta

– Jeg er ikke så fryktelig sliten, men det tar på mentalt å spille kamper så tett. Jeg tror det blir godt med avkobling og å kunne tenke på noe annet.

Midtsjø reiser til hytta i Rindal til helga. Der lar han fotball være fotball. Den sindige stjørdalingen skal ta livet med ro og kanskje gå litt i fjellet.

– Hva ser du mest frem til etter landslagspausen?

– Alle kampene. Vi er jo med på alt av turneringer og det er deilig. Jeg synes det er bedre å spille kamper enn å trene og gleder meg til Europaligaen. Det blir fantastisk å møte slike lag.

Tror på ny storhetstid

– Tror du dette er starten på en ny europeisk storhetstid for RBK?

– Ja, jeg håper det. Vi har beholdt stammen i laget ganske lenge nå. Så spørs det om interessen rundt spillerne øker. Om vi beholder spillerne og hvem som eventuelt skulle komme inn.

Midtsjø nyter stor tillit hos trener Kåre Ingebrigtsen. Selv om det er Rosenborg som har alt fokus nå, er 22-åringen åpen på at han har lyst til å prøve seg i utlandet.

– Ja, det har man jo. Nå har det gått veldig fort, så jeg har ikke rukket å tenke så veldig mye over det. I år er det Rosenborg som har hatt fokus, jeg prøver å stabilisere meg på et godt nivå og så får jeg fokusere på andre ting hvis jeg blir god nok for det.

Gleder seg til novemberkulde

– Jeg har alltid fulgt med Premier League, men det er flere store ligaer, både i Tyskland, Italia, Spania og England. Det hadde vært artig å prøve seg i utlandet, uansett hvilket land det skulle være, med det får bli senere.

13. september sparkes det tøffe høstprogrammet i gang. Først mot Stabæk på Lerkendal, og deretter første europaligakamp mot St. Etienne i Frankrike. Midtsjø gleder seg aller mest til hjemmekampene mot Dnipro, St. Etienne og Lazio på Lerkendal.

– Det hadde vært noe ekstra med Champions League-hymnen, men europaliga i litt kaldt novembervær tror jeg ikke de italienske guttene er så happy med. Vi må prøve å få med oss noen gode resultater der.

God sesong: Fredrik Midtsjø har fått sitt gjennombrudd i RBK denne sesongen. Her mot Vålerenga på Lerkendal. Foto: VEGARD EGGEN