Hvis statistikk kan være noe å holde seg til, blir kveldens oppgjør på Highbury mellom Arsenal og Ajax spesielt viktig å vinne. En seier mot nettopp kveldens motstander kan vise seg å være et meget godt omen for resten av europacupsesongen.

Premier League-lederen og nummer-to-laget i den nederlandske Æresdivisjonen har to ganger tidligere støtt på hverandre i europacupen. Begge gangene har vinneren gått helt til topps i turneringen.

I 1970 slo Arsenal nederlenderne i semifinalen i den såkalte Messebycupen (forløperen til UEFA-cupen), 3-0 og 1-0. Noen uker senere banket de Anderlecht (4-3) i finalen.

To år senere var det Ajax's tur. I serievinnercupens kvartfinale ble det to knappe seirer, 2-1 og 1-0, over londonerne. Finalen vant Ajax 2-0 mot Inter.

Toppoppgjøret i gruppe B i mellomspillet sendes for øvrig direkte i TV3. I morgen er det Man. United - Juventus som er det direktesendte tilbudet fra tv-kanalen.

Ukens kamper

Tre av ukens åtte kamper betyr «første gang»: Bayer Leverkusen og Newcastle, AC Milan og Lokomotiv Moskva og Basel og Deportivo La Coruna har aldri spilt mot hverandre i europacupene.

I dag:

I morgen:

Fire har full pott

Etter to runder i mellomspillet står fire av lagene med full pott, like mange uten poeng. Stillingen i de fire gruppene:

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Flott for Flo

Tøff bortekamp for John Carew og Valencia som møter et Roma-lag i poengnød i kveld.