– At bokseforbundet skal bestemme at Omar ikke kan bokse en firerunders proffkamp blir håpløst, sier trener Max Mankowitz til VG.

Han har fulgt opp tungvekteren i Oslo Bokseklubb i et par år, og har lang erfaring som trener for både amatør- og proffboksere.

Se boksing live på VG+ Sport i kveld fra kl. 18.30

Tidligere i år gjorde ledelsen i Norges Bokseforbund det klart at de vil nekte norske boksere å kombinere amatør- og proffkarrierer. Mindaugas Gedminas, som representerte Norge i amatør-VM i fjor ønsker å gå proffkamper ved siden av amatørkarrieren, men har fått nei fra landslagsledelsen.

Nordisk gull

Nå er Shiha i samme situasjon.

– Boksere som går proffkamper får ikke lov til å representere Norge i internasjonale amatørmesterskap, sier generalsekretær i bokseforbundet, Erik Nilsen til VG.

– Er dere ikke da redde for å miste gode boksere som vil gå proff?

– Nei, i utgangspunktet ikke. Når man først vil gå proff, så går man proff. Jeg har ikke sett noen vellykket karriere ved å gå frem og tilbake, sier Nilsen som også kommenterer kveldens direktesendte boksestevne:

Shiha har ikke vært med på landslaget før han ble med til Island for å representere Norge i nordisk mesterskap. Der imponerte 23-åringen med gull, og nå er han tatt ut til EM i Armenia i mai.

Shiha har i lang tid ventet på å debutere som proffbokser, men på grunn av coronasituasjonen har flere stevner blitt utsatt. Da han ble nordisk mester slo han danske Kem Ljungquist, som har ti seirer på ti proffkamper ved siden av amatørkarrieren.

– Jeg har forberedt meg til proffdebuten i seks måneder. Jeg synes det er dumt at jeg ikke kan kombinere proff og amatør, for jeg tror det hadde gjort meg til en bedre bokser. Flere av motstanderne mine kombinerer, sier Shiha til VG.

– OL og VM er mine store drømmer, så jeg velger amatørkarrieren nå, men jeg håper virkelig at denne regelen endres, sier tungvektshåpet som har egyptisk far og norsk mor.

Trener Mankowitz synes det er merkelig at hans bokser ikke får kombinere slik som konkurrentene.

– Jeg skjønner at landslagsledelsen må ha forutsigbarhet og klare avtaler, men de har så langt ikke brukt noen ressurser på Omar. Oppkjøringen til nordisk mesterskap var en treningsleir i England vi hadde med proffene. Dette blir bare rart, mener Mankowitz.

– Vi som klubb ønsker å bidra med penger og ressurser videre, og da bør han også få gå proffkamper med få runder så lenge det ikke kolliderer med landslagets opplegg, legger han til.

Fredag kveld skal Omar Shiha i aksjon på det VG+ Sport-sendte proffstevnet i Jordalhallen, men nå må møtet med Awadh Tamin gjøres om til en «treningskamp».

– Det blir dommer og fire runder på tre minutter, men det kåres ingen vinner og de får beskjed om å ta det rolig, forklarer Mankowitz.