Da Kåre Ingebrigtsen ble sparket i juli 2021, tok Eirik Horneland midlertidig over ansvaret - som har ført til et massivt formoppsving.

– Jeg kom ikke hit for å overta etter Kåre, sier Horneland på fredagens pressekonferanse.

Bergens Tidende meldte så sent om 11. november at han hadde takket nei til å bli permanent hovedtrener i Brann, åtte dager senere har han altså satt penn til papir på dokumentet som bekrefter at han har snudd. Hele veien har Horneland vært klar på at intensjonen ikke var å ta over jobben på permanent basis.

Til VG utdyper han:

– Det var helt avgjørende at jeg fikk en lang prat med Kåre. Lojaliteten til Kåre har vært særdeles viktig for meg, men også lojaliteten til spillergruppen og klubben. Derfor har det vært en vanskelig høst å stå i.

– Diskuterer du også sportslige ting med Kåre Ingebrigtsen?

– Vi har en tett relasjon. Jeg prater mye med Kåre.

Eirik Horneland bekrefter at han får en solid lønnsnedgang om det skulle bli nedrykk:

– Det er en del av bildet. Hvis klubben går ned - så går inntektene ned. Da må vi alle være med og ta det ansvaret.

«Araberen» fortalte på pressekonferanse at han hadde fått et «lykke til» fra Kåre Ingebrigtsen.

– Da jeg ble flyttet opp som hovedtrener, skjønte jeg at enten må du ta ansvaret som ligger der eller være ferdig med klubben. Jeg tror det ville være vanskelig for en ny hovedtrener å komme inn og ha et fruktbart samarbeid med meg, fortalte Horneland.

Planen var i utgangspunktet at Horneland skulle lede laget ut sesongen.

På pressekonferansen blir det sagt at Brann-direktør Vibeke Johannesen har snakket med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Det hadde vært et kanonalternativ med Kjetil. Jeg har snakket med ham, men jeg tror ikke Kjetil ville hjem nå, sier Horneland.

Slik har Brann prestert etter Horneland tok over:

HORNELAND-TABELLEN: På VG-oppfinnelsen «Horneland-tabellen» ser vi at Brann er 11. beste lag i Eliteserien siden Horneland tok over 10. august.

Grafikk: www.sofascore.com

Etter han tok over 10. august, har Brann tatt 14 poeng på tolv kamper – og to tredeler av lagets totale poengsum denne sesongen (21).

Brann har fire kamper igjen av sesongen og ligger akkurat nå på kvalikplass. Søndag møter de Sandefjord borte.

– Tiden var inne for å ta en avgjørelse nå, både for klubben og meg. For meg er dette et viktig signal på at jeg er 100 prosent dedikert til å stå stødig sammen med Brann i fortsettelsen, sier Horneland.

I tillegg til den sportslig utfordrende situasjonen Brann er i, måtte Horneland håndtere den mye omtalte nachspiel-saken. Det endte med at to spillere forsvant fra klubben og de ytterligere gjenværende spillere fikk en skriftlig advarsel.