Joey Martin er klar for Oilers. 32-åringen fra Canada kommer fra Cardiff Devils. Joey Martin er klar for Oilers. 32-åringen fra Canada kommer fra Cardiff Devils. Foto: Cardiff Devils

Oilers forsterker laget: Henter spiller fra britisk topphockey

Joey Martin (32) fra Canada er klar for Oilers.

Martin kommer fra Cardiff Devils, klubben fra Wales som til vanlig spiller i den britiske toppdivisjonen (EIHL). Der har han vært siden 2014, det siste året som kaptein.

Den 178 centimeter lange 84 kilo tunge spilleren er senter og har erfaring fra spill i AHL (nivå to i USA/Canada) og ECHL (nivå tre). Han får nå ansvaret med å erstatte Mathias Trettenes som var gnistrende i Oilers forrige sesong. Nå har Stavanger-karen reist til Sveits.

Inn kommer en spiller som sportssjef i Oilers, Pål Haukali Higson, har fulgt i mange år og som fort kan ta senterposisjonen mellom Dan Kissel og David Morley i Oilers’ førsterekke.

Fikk lov til å dra

– Han er en veldig god spiller som egentlig hadde ett år igjen av kontrakten i Cardiff. Men på grunn av all usikkerheten med korona, lot klubben flere spillere gå dersom de ville. Martin har vært blant de aller beste spillerne i den britiske toppdivisjonen gjennom flere år, sier Higson til Aftenbladet.

Martins tall er meget solide. På sine sju sesonger i Cardiff står canadieren med 365 målpoeng på 304 seriekamper (135 mål, 230 assist).

Oilers ble nylig enige med 32-åringen, torsdag ble han meldt klar for den regjerende seriemesteren fra Stavanger.

Oilers-oppkjøringen er i full gang. Her fra DNB Arena denne uken. Foto: Marie von Krogh

– En ledertype

Higson i Oilers har nå fått på plass én av de to spillerne han ønsker å ha på plass før sesongstart 3. oktober. Nå gjenstår det bare en back før troppen er klar til å ta fatt på den spesielle 2020/2021-sesongen.

– Vi har sett Martin spille flere ganger. Han er en målscorer med gode avslutningsferdigheter. Han er også en ledertype som er ekstremt godt likt. Han kommer til å tilføre oss mye. Jeg er 100 prosent trygg på at han kommer til å levere en god sesong for oss, understreker Higson.

De økonomiske nivåene i britisk toppserie ligger på samme hylle som i Oilers. Når det gjelder den andre forsterkningen Oilers jakter, sier Higson at det ikke er noe konkret å melde om.