Hyller og takker Oilers-kapteinen: – Han er en maskin og et monster

Sjekk dette bildet. Så glad er Pål Gulbrandsen i sin kaptein Kristian Forsberg.

Trener Pål Gulbrandsen og kaptein Kristian Forsberg var fornøyde etter seieren over Lørenskog torsdag. Det gir både selvtillit, humør og ro før møtet med Lillehammer søndag. Trener Pål Gulbrandsen og kaptein Kristian Forsberg var fornøyde etter seieren over Lørenskog torsdag. Det gir både selvtillit, humør og ro før møtet med Lillehammer søndag. Foto: Kjetil Flygind

LØRENSKOG: Før Oilers satte seg på morgenflyet tilbake til Stavanger fredag, rakk trener Pål Gulbrandsen å ta et grepa tak i kaptein Kristian Forsberg.

Han er ikke den som stjeler overskriftene. Men Forsberg er så viktig for Oilers. I høst, mens laget har slitt, har han kanskje vært lagets beste spiller.

– Det er en grunn til at han er kapteinen vår. Han er veldig viktig med sin erfaring og med sitt lederskap. Han leder via handling. Han er en maskin og mot Lørenskog var han et monster, sier Gulbrandsen.

Mot Lørenskog var «Foppa» enorm. Med to mål og en innsats som bør være pensum for alle unge og håpefulle ishockeyspillere, gikk han foran på den dag Oilers måtte grave dypt – og ble belønnet med seier i spilleforlengelse.

– Han var god fremover, bakover, måten han går på skøyter på, hans evne til å plassere seg i banen, avgjørelsene han tok med puck, måten han dekket skudd, han red av tre mot fem-undertall nærmest alene. Det er helt vilt. Det høyt, høyt nivå over det han driver med og han viser skyhøy karakter. Herlig å se, roser sjefen.

Oilers-kaptein Kristian Forsberg har kanskje aldri vært viktigere for Oilers enn han er nå. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Liker ikke oppmerksomheten

Selv blir Forsberg nesten brydd over å høre det. 31-åringen fra Oslo er inne sin fjerde sesong i Oilers. Og har kanskje aldri vært viktigere for laget enn nå.

– Slutt, da. Nå blir det mye her. Nå blir det pinlig. Nå må vi slappe av, sier Forsberg og flirer.

Han liker ikke å være den som er i fokus. Og presentert med trenerens hyllest blir det for mye.

– Jeg liker ikke den oppmerksomheten. Egentlig vil jeg ikke være så mye i aviser og alt det der, sier kapteinen.

Men som kaptein er det en del av jobben. Spesielt når det har lugget såpass som det har gjort i høst.

– Vi har slitt hele sesongen. Det har gått opp og ned. Mest ned, det har vært tungt. Selv om det er kjedelig å si, må vi bare forsøke å nullstille og bli mer stabile. Vi har slitt med det. Men vi skal komme oss opp av denne dumpen vi er nede i, sier Forsberg.

– En ny situasjon

Gulbrandsen roser kapteinens lederskap. Men hvordan er det i praksis?

– Alle prøver å dra i samme retning, det er ikke bare jeg. Jeg prøver å være positiv, backe opp de andre. Det er en ny situasjon for oss, ikke bare supporterne våre og omgivelsene, også for spillerne. Det er litt rart å skulle takle det. Vi er jo vant til å vinne her i Oilers, sier han.

Forsberg er ikke den som roper høyest og er mest «villmann» i garderoben. Den rollen er det andre i laget som har.

– Jeg er nok en kaptein som viser mest på banen. Jeg kan bli bedre til å si fra inne i garderoben. Jeg prøver å jobbe hardt på isen og vise lederskap der.

Forsberg har scoret syv mål. Kun Markus Søberg har scoret flere med sine ti.

Oilers møter Lillehammer hjemme i DNB Arena søndag.