Fra Kjendis-Farmen til svømme-NM: – Jeg har trent tre uker siden forrige NM

Lavrans Solli gjør comeback

FINALE: Lavrans Solli tapte den siste tvekampen før finaleuken, men depper ikke av den grunn. – Jeg tror ikke jeg havner i en tvekamp igjen, sier han. FINALE: Lavrans Solli tapte den siste tvekampen før finaleuken, men depper ikke av den grunn. – Jeg tror ikke jeg havner i en tvekamp igjen, sier han. Foto: Foto: Alex Iversen/TV 2

For et år siden tok det slutt for motivasjonen til Lavrans Solli. Han byttet ut svømmebasseng med modelljobb, men nå er den tidligere bronsevinneren fra ungdoms-OL på vei tilbake.

Neste helg stiller han til start som regjerende mester på 50 meter rygg i NM kortbane i ADO-Arena.

– Det blir bra, satser jeg på. Jeg har trent tre uker side forrige NM. Men jeg skal bare svømme 50 meter. Man trenger ikke det sinnssyke grunnivået, sier Solli.

Siden forrige gullmedalje har han rukket å bli et kjent fjes – også for de utenfor svømmebanen. Sammen med «Lothepus» og Petter Pilgaard, var han en av deltakerne i TV 2-programmet «Farmen kjendis».

– Første ferie på ti år

Han ble sistemann som røk ut i en tvekamp i «Farmen kjendis», men han depper ikke av den grunn.

– Jeg tenkte ikke så veldig mye på akkurat det. Det blir ikke som når jeg svømmer og jeg evaluerer hva jeg skal gjøre bedre. Jeg tror ikke jeg havner i en tvekamp igjen, sier Solli.

Tvekampen tapte han mot Tore Petterson, i kunnskap. Men en tidlig hjemreise ble tatt godt imot.

– Det var egentlig godt å få komme hjem til familie, sommer og ferie. Det var min første ferie på ti år. Jeg er et konkurransemenneske, men det er ikke noe jeg tenker jeg skal gjøre flere ganger. Vi koste oss og hadde det kjempefint. Jeg er fornøyd med det oppholdet.

– Mest for gøy

Nå sikter Lavrans Solli mot vannflaten i AdO Arena. Han kan ikke love fullt comeback, men ser muligheten for å delta på EM kortbane i desember.

– Jeg har tenkt at det kan være mulig, men jeg må neste se hvordan planene blir fremover. Svømming er ikke første prioritert. Det blir mest for gøy.

Landslagstrener, Petter Løvberg, har fulgt Solli fra starten av svømmekarrieren. Han tror det er mulig for 25-åringen å hevde seg i vannet.

– Han har holdt seg i gang fysisk og på en femtimeter er det ikke mye som skal til for å hevde seg. Får han en god femti, og litt trening, blir det spennende å tenke kortbane EM i desember. Det tror jeg han har i bakhodet, sier landslagstreneren.

Løvberg tror 25-åringen fortsatt har nivået inne og regner med han bruker NM for å teste ut hvor langt unna han er fra toppformen.

– Det blir nok et forsiktig comeback, men gjør han det bra i NM, tror jeg ikke det er vanskelig å motivere seg til EM i København. Med spesialtrening inn mot femti rygg, tror jeg det er mulig å kjempe om medalje der, sier Løvberg.

OL: Solli deltok i 100 meter rygg under sommer-OL 2012. Der kom han på 26.-plass i kvalifiseringen noe som ikke holdt til semifinale. Foto: Suslin, Maja / TT NYHETSBYRÅN

Savner svømming

Bergenseren, med den østlandske dialekten, er sikker på at han kan komme seg tilbake i verdenstoppen. Kanskje ikke på 100 meter langbane, men 50 meter kortbane er innenfor rekkevidde. Han innrømmer at han savner sporten.

– Om jeg ikke savner svømmingen, så er det å være en del av et lag. Å ha noe fast å gå til. Selv om jeg har en behagelig hverdag savner jeg å ha et mål å jobbe mot. Nå har jeg satt av en del tid til modelljobb og reising, så får vi se hvor mye tid jeg får til overs, sier Solli.

Når han neste helg kommer hjem til Bergen, blir det ikke bare med medalje i tankene.

– Både foreldre og venner bor i Bergen, så det blir to fluer i en smekk, forteller han. Men medalje er selvsagt et mål.

– Jeg satser på å vinne. Jeg er regjerende mester og har litt å stå opp til.