Med tiden 54,68 senket Iuel sin personlige rekord (fra forsøket i VM) med to hundredeler. Det var ikke nok til å gå direkte videre til EM-finalen, men tiden hennes var den beste av utøverne som ikke gikk direkte videre til finalen.

– Det er deilig å kunne «perse» når det gjelder mest, sier Iuel til VG.

– Det er noe med de to hundredelene. Jeg håper det kan bli enda litt mer i en finale, sier Iuel, som også i VM senket sin personlige rekord med to hundredeler (fra 54,72 til 54,70).

Iuel, som løp i det andre av tre heat, måtte sitte spenning og se på det siste heatet før hun kunne juble for finaleplassen.

– Det er vondt å sitte der. Både fysisk og psykisk. Du kjenner at «syren» samler seg, men jeg fikk bevegd meg litt og heldigvis var tiden ganske bra

Iuel var også i EM-finalen på 400 meter hekk i 2016, hvor hun endte på sjetteplass.

– Nå var det på tide å gjøre det, sier Iuel om det å være i en ny mesterskapsfinale.

Finalen skal Iuel løpe fredag - en finale som starter 21.45.

– Jeg tror jeg har mer å gå på, men man vet jo aldri hva konkurrentene har på lur. Jeg får bare løpe det jeg kan, og så får vi se, sier Iuel om finalen.

Hele tre norske kvinner var med i semifinalen på 400 meter hekk torsdag. Line Kloster og Amalie Iuel var begge direktekvalifisert til semifinalen gjennom å være topp tolv på Europa-rankingen, mens Elisabeth Slettum tok seg videre på tid fra onsdagens forsøk.

Kloster sto over VM for å være i best mulig form i EM. Tidligere i år løp hun som første norske kvinne øvelsen på under 54 sekunder da hun vant et løp i Sveits med tiden 53,91. Det er den nest beste tiden av en europeer i år, kun bak nederlandske Femke Bol.

I det første semifinaleheatet var Kloster i aksjon og hun så lenge ut til å ha kontroll på avansementet. På oppløpet stoppet det imidlertid opp for Kloster, som kom i mål på tiden 55,63 og ble nummer tre. Dermed måtte hun håpe at tiden var god nok.

SKUFFET: Line Kloster. Foto: Bjorn Steinar Delebekk / VG

– Jeg åpnet altfor, altfor fort. Det var litt mer vind enn jeg har hatt i de siste løpene, og jeg fikk skikkelig svi for det. Jeg hadde ingenting å gi på slutten. Jeg prøvde, men det gikk ikke, sier Kloster til VG, og sier at hun ble for ivrig.

– Taktikken var å gjøre som jeg vanligvis gjør. Men noen ganger mister du bare hodet, og så går beina på automaten. Det er ikke alltid det som skal til når det er hekker i veien.

Passeringstidene underveis viser at Kloster gikk hardt ut. Da 75 meter gjensto var hun «bare» ni hundredeler bak tiden til en løper som Amalie Iuel, men på slutten tapte altså Kloster mye.

– Jeg er litt lei av at jeg har gjort det så bra som jeg har gjort denne sesongen, og så løpe ett av de dårligste løpene i sesongen i et mesterskap jeg har trent for. Det er for dårlig. Jeg ville for mye, sier hun.

I det neste heatet var det hele fem løpere som var raskere enn Kloster. Blant dem var Amalie Iuel, som kjempet en innbitt kamp om de to direkteplassene. Hun kom imidlertid akkurat til kort og endte på tredjeplass. Men med tiden 54,68 løp hun inn til personlig rekord og hadde den beste tiden av de som ikke hadde gått videre før det tredje og siste heatet.

Det holdt til å gå videre for Iuel. Slettum ble nummer seks i det siste heatet med tiden 56,61.