Ingen finale for Tertnes

Tertnes maktet ikke å tukte Storhamar i den avgjørende sluttspillskampen.

TAPTE: Kjerstin Boge Solås og Tertnes reiste hjem fra Storhamar uten finaleplass. TAPTE: Kjerstin Boge Solås og Tertnes reiste hjem fra Storhamar uten finaleplass. Foto: Marita Aarekol (arkiv)

Storhamar går til finale med 2-1-seier i semifinaleduellen som ble spilt best av tre kamper.

Dermed blir det ingen finale på Tertnes i 2019, etter å ha tapt med 11 mål.

– Det føles litt tungt nå, men når vi får summet oss litt, skal vi glede oss over en flott sesong med mange gode prestasjoner og øyeblikk med Tertnes-jentene, skriver klubben selv på sine egne hjemmesider.

Startet bra

Men det begynte bra for bergenserne. Anført av Kjerstin Boge Solås fikk Tertnes en rakettstart på kampen. Etter fem minutters spill ledet gjestene 5-1. Solås, som til sommeren forlater Bergen til fordel for ungarske Siofok, sto for tre av målene.

Det er imidlertid ikke første gang i sluttspillet at Storhamar har innledet en kamp svakt, og det som begynner å ligne en trend, frustrerte trener Arne Senstad.

– Det ser ut som vi må begynne å gjøre noe med oppvarmingen og inngangen til kampene. Det positive er at vi klarer å snu det, sa han til TV 2 i pausen.

Trøsten var at laget hans løftet seg utover i omgangen, og halvveis sto det plutselig 5-5. Deretter fulgte laget hverandre tett fram til pause, med Storhamar et lite hestehode foran.

Halvveis sto det 15-13 til hjemmelaget på Hamar.

Vis fakta ↓
Storhamar – Tertnes 33–22 (15–13)

Avgjorde lett

Hedmarksklubben trengte samtidig tid for å få fart på maskineriet på hjemmebane tirsdag. Storhamar-trener Senstad slapp å se en kopi av den trege starten i innledningen av annen omgang. I stedet var hjemmelaget påskrudd og forvandlet 15-13 til 18-13 i løpet av åpningsminuttene.

Deretter så hjemmelaget seg aldri tilbake. Periodevis var det klasseforskjell på lagene. Storhamar tvang fram enkle feil hos Tertnes og straffet gjestene fra Bergen hardt.

Betina Riegelhuth var toneangivende for hedmarkingene og ble toppscorer med kruttsterke ni mål.

Nå tror Storhamar-leiren også på seier mot storfavorittene i Vipers.

– Spiller vi sånn vi gjorde i annen omgang i dag, har vi en sjanse. Alle må være påskrudd. Vi møter et godt lag, men vi er et godt lag vi også, sa Heidi Løke.

Første sluttspillfinale mellom Storhamar og Vipers spilles 18. mai.