Nordmannen tok sin aller første seier på ATP-touren i nettopp Argentina Open tilbake i 2020, to år senere sikret Ruud som er ranket som nummer åtte i verden, sin syvende tittel i samme turnering etter å ha slått fjorårets seierherre på grusen i den argentinske hovedstaden.

– Det har vært en utrolig uke. Det å komme tilbake hit og forsvare tittelen fra to år tilbake har vært en utfordring, men jeg nøt hvert minutt av det, sier Ruud i seiersintervjuet og fortsetter:

– Jeg håper at jeg kan komme tilbake neste år og gjøre det samme.

Her hamrer han inn det avgjørende poenget:

Sistesettet ble til slutt sikret med sifrene 6–3. Ruud gikk opp i ledelsen 1–0 med sitt femte strake game, før han økte til 2–0 med sitt sjette strake. Så brøt Schwartzman og reduserte til 2–1. Det til øredøvende jubel fra hjemmefansen.

Deretter vartet Ruud opp med to strake game, før argentineren nok en gang slo tilbake. Det etter en kraftanstrengelse hvor han spilte seg opp etter å ha ligget under 0–40 i gamet.

Foto: MATIAS BAGLIETTO / Reuters

Ruud tok det påfølgende gamet og kunne sikre seieren, men argentineren kriget til seg nok et game. Så sa det stopp for hjemmehåpet.

Med søndagens kamp i Argentina har Ruud vært i ni finaler, hvor han har vunnet syv og tapt to.

– Det var mye opp og ned. Det var en bra kamp. Diego spilte bra i første sett, jeg slet med å sette de avgjørende poengene. Vi var nok begge litt nervøse, sier Ruud.

Den siste tittelen kom etter en kamp som startet alt annet enn enkelt for nordmannen. For Ruud tapte førstesettet 7–5 i det som ble en intens tennisthriller.

De to spilte svært jevnt og fulgte hverandre tett. Men på stillingen 5–5 måtte nordmannen bukke under for hjemmeyndlingen. Argentineren kriget til seg 6–5, før han nokså enkelt tok alle poengene i det siste gamet.

Sett to så ut til å bli av samme sorti for de to kamphanene. For nok en gang fulgte de hverandre tett.

Men denne gangen fulgte de hverandre tett bare innledningsvis i settet. På stillingen 3–2 brøt Ruud argentineren og gikk opp i 4–2. Før nordmannen til slutt tok settet med sifrene 6–2.

Etter kampen takket Ruud sine norske støttespillere og sendte en liten trøst i retning Schwartzman:

– Til Diego og teamet: Vi har spilt mange ganger mot hverandre, du leder fortsatt. Selv om jeg skjønner at det sikkert var tøft å tape på hjemmebane, sier Ruud.

  • ATP 250 er det nest laveste nivået av turneringer på ATP-touren. Alle Casper Ruuds ni finaler har kommet i ATP 250-turneringer.

Hele turneringen ble sendt på Discovery+.