– Det å starte X Games slik er bare helt konge! Det er godt å kunne senke skuldrene litt inn i de to siste konkurransene. Jeg gleder meg sinnssykt til å kjøre slopestyle og Big Air, sier Marcus Kleveland til VG.

– Coursen (løypa) er veldig bra, så jeg føler at det kommer til å bli en av de bedre konkurransene med tanke på nivå, tilføyer OL-medaljefavoritten i slopestyle og Big Air.

Fridtjof Sæther Tischendorf sørget for at det ble dobbelt norsk.

– Å se dem to sammen på pallen er kjempegøy. Det er helt utrolig det de driver med, det gir ikke mening, sier trener Marius Håker til VG.

I Knuckle Huck skal utøverne gjøre triks uten å bruke hoppene.

– Det er kanskje den konkurransen som er mest show. Det gikk fra å være et bonus-event til å bli blant hovedattraksjonene, sier Håker.

Tischendorf vant konkurransen første gang den ble arrangert i 2019, mens Kleveland vant Knuckle Huck-konkurransen i Norge i 2020. Kleveland har i tillegg to slopestyle-gull og ett big air-gull.

Lørdag venter nettopp slopestyle og big air for Kleveland. I slopestyle-konkurransen får han med seg Mons Røisland og Ståle Sandbech, mens sistnevnte står over big air-konkurransen.

– Marcus deltar i alle konkurransene, X Games vil nok at han skal vinne alt, så han blir historisk. Det har jeg selvsagt ikke noe imot, sier trener Håker, og legger til at han vil få tøff konkurranse.

Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

– X Games er en av årets store begivenheter, så vi dro hit selv om det er tett opptil OL. Disse gutta trår til i hver konkurranse, men de er også eksperter på å skjønne når ting kan gå galt. Selvsagt kan skader skje, men disse gutta er så gode at jeg ikke er bekymret for det, sier treneren.

– Hva er målet i OL?

– Vi håper på to medaljer, men det hadde selvsagt vært gøy med enda flere også.

– Hva er størst? X Games eller OL?

– OL henger nok høyere enn X Games nå. Snowboard er tatt inn i OL-varmen, og blitt en større del av snowboard-kulturen. Disse utøverne er veldig kjente utenfor Norge, men OL er muligheten for å få satt seg ordentlig på kartet i Norge.