Profil beroliger Oilers-fansen: – Ikke bekymret i det hele tatt

Med så å si skadefri tropp etter en tung høst, forsikrer Spencer Humphries at Oilers skal finne gullformen i god tid til sluttspillet.

Spencer Humphries (t.h.) mener det er grunn til å se optimistisk på 2018. Canadieren tror Oilers-laget finner formen nå som skadelisten stadig blir kortere. Her sammen med Daniel Bøen Rokseth. Spencer Humphries (t.h.) mener det er grunn til å se optimistisk på 2018. Canadieren tror Oilers-laget finner formen nå som skadelisten stadig blir kortere. Her sammen med Daniel Bøen Rokseth. Foto: Pål Christensen

Da Kongsvinger ble slått 4–1 i DNB Arena torsdag, noterte 25-åringen fra Canada seg for to scoringer.

Kun Henrik Solberg (snart tilbake) og Philippe Cornet (tilbake på nyåret) er på skadelisten, som denne høsten har vært like dyster lesning som Oilers’ resultater.

Men Humphries mener det er gode ting i vente.

– Kan vi time dette riktig slik at alle spillerne er der vi skal være i god tid før sluttspillet, så er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Jeg merker at selvtilliten kommer, og med fullt lag skal dette bli bra. Med fullt lag skal vi vise oss fra en helt annen side og da vet fansen hva vi er gode for, sier backen til Aftenbladet.

Livet smiler på hjemmebane

Han er nyforlovet, har en sønn på vei sammen med kjæresten, og sprudler etter at han mistet et par kamper etter å ha fått en puck i ansiktet.

Han opererte inn to titanplater i ansiktet, og mener pausen han ble pålagt, ikke minst den mentale pausen, kom beleilig.

– Nå er jeg bare desperat etter å komme på vinnersporet. Livet utenfor isen er veldig fint, og det er viktig. Så det gjør meg bare enda mer klar for å vise at vi er et mye bedre lag enn ett lag som ligger midt i haugen der, sier Humphries.

Serien er det bare å glemme. Nå handler alt om å finne sluttspillsformen for Pål Gulbrandsen og spillerne hans. Foto: Anders Minge

Han mener det passer bra på møte Kongsvinger i disse romjulskampene. Det gjør det enklere å spille på seg selvtillit.

Som da laget fra de dype skoger ble slått torsdag – selv om de tok ledelsen.

– I fjor startet vi bra, før vi fikk en dårlig periode. Så fant vi oss selv igjen akkurat i tide til sluttspillet. Og det er det som er viktig nå. Finne tilbake til kjemien og samspillet. Så skal dette bli bra, sier han.

Godt samhold

Og legger til:

– Jeg liker ikke å lete etter unnskyldninger, men jeg tror aldri jeg har opplevd så mye skader på sentrale spillere som vi har hatt i år. Jeg tror nesten ikke vi har spilt med fullt lag én gang i år.

Han får støtte av en annen canadier, Josh Soares.

– Det er tid nok til å prikke formtoppen til sluttspillet. Men før det skal vi bruke kampene som kommer til å lære hverandre enda bedre å kjenne på isen. Vi skal fortsette med det gode samholdet jeg synes vi har i gruppen, og så skal vi få en god start på det nye året. Det blir viktig for oss. Og vi har nok tid til å klare dette før sluttspillet kommer, sier Soares.

– Det kommer en OL-pause også. Vi skal bruke den godt, og forhåpentligvis har vi funnet formen før det slik at vi kan komme godt ut av den pausen.

Nyttårsønsket

Oilers-trener Pål Gulbrandsen har hatt en stri høstsesong han også. Ønsket for det nye året er å se laget tilbake på vinnersporet.

– Vi har vunnet tre strake nå, og det skal vi fortsette med. Ønsket for 2018 er at vi skal fortsette å tromme på, stadig bli bedre og så venter sluttspillet, sier han.

Men før det er det ny kamp i serien. 2017s siste kamp er også mot Kongsvinger.

Lørdag venter tabelljumboen i Kongshallen. Det betyr en ny sjanse for å spille på seg selvtillit. Og kanskje score noen mål.

Oilers trenger begge deler.