Oilers-treneren er ikke redd for ny ydmykelse: – Hvis jeg frykter å tape, har jeg valgt feil yrke

Pål Gulbrandsen lover et offensivt Oilers mot bunnlaget Kongsvinger.

 Villiam Strøm (t.v.) i aksjon mot Kongsvinger 28. desember som Oilers vant 4–1. To dager senere gikk de på et surt tap mot samme lag på bortebane. Villiam Strøm (t.v.) i aksjon mot Kongsvinger 28. desember som Oilers vant 4–1. To dager senere gikk de på et surt tap mot samme lag på bortebane. Foto: Fredrik Refvem

Sist gang lagene møttes ble Oilers ydmyket. Tabelljumboen Kongsvinger tok en overraskende seier da de slo Oilers 4–3.

Oilers hadde aldri tapt en kamp mot Kongsvinger.

Etter torsdagens 1–3-tap mot Storhamar forventer treneren at laget skal opptre både smart og pumpe pucker på tabelljumboens mål.

– Vi frykter ikke et nytt tap. Hvis jeg frykter å tape, har jeg valgt feil yrke, sier Gulbrandsen til Aftenbladet.

Vis fakta ↓
Kampfakta

Inn i boksen

Etter en lett treningsøkt med duell- og pasningsspill på Hamar, er de klare for å ta den ti mil lange turen til Kongsvinger lørdag. Oilers ble værende på Østlandet for å være best mulig rustet til møtet i Kongshallen i de dype skoger lørdag.

I torsdagens kamp mot seriemesteren i CC Amfi, var det hjemmelaget som tok styringen fra start. I store perioder ble Oilers utspilt etter alle kunstens regler og det kunne fort vært tennissifre, spesielt etter andre periode.

Lørdag møter de derimot et lag som har tre strake tap og ligger fortapt sist på tabellen slik Kongsvinger har for vane. Den siste kampen de vant var mot nettopp Oilers.

– Vi vet at Kongsvinger forsvarer seg godt og har en solid målvakt. Når de forsvarer seg må vi få pucken inn i det harde området foran mål, sier Gulbrandsen.

Travelt program

Siden 17. januar har Oilers spilt kamper omtrent annenhver dag. Etter hjemmekampen mot Vålerenga 6. februar venter en etterlengtet OL-pause.

– I travle perioder er det viktig å nullstille seg før hver kamp. Måten jeg gjør dette på er ikke å tenke på hockey hele tiden, sier Josh Soares, som med sine 29 poeng topper poengstatistikken i Oilers.

Årets sesong har vært av den skuffende sorten. Torsdagens tap var enda en strek i regningen for det ellers så seiersvante Oilers-mannskapet, som har slitt hele sesongen.

– Vi har pratet ut om Storhamar-tapet. Spillet vårt har vært bra den siste måneden, så vi må bare glemme tapet og prøve å spille bedre fremover, sier Soares.

PS! Brock Trotter har vært med troppen mens de har oppholdt seg på Østlandet. Han har ikke fått arbeidstillatelsen sin godkjent fra UDI, og får derfor ikke spille.