Oilers knuste Manglerud Star: Har full kontroll på kvartfinalen

Det var ingen tvil. Stavanger Oilers vant 6-1 og leder kvartfinaleserien 2-0.

OVERKJØRING: Stavanger Oilers har fått en god start på sluttspillet. Her fra en tidligere kamp. OVERKJØRING: Stavanger Oilers har fått en god start på sluttspillet. Her fra en tidligere kamp. Foto: Jon Ingemundsen

MANGLERUD STAR — STAVANGER OILERS (1-3, 0-1, 0-2):

SAMMENLAGT I KVARTFINALEN: 0-2

Manglerudhallen: Etter en jevn og spennende første kvartfinale, ble den andre langt derifra.

Stavanger Oilers var best i det meste og vant enkelt 6-1 i Manglerudhallen.

Dermed leder de kvartfinaleserien 2-0 - og har et godt og solid grep om avansement.

Tabbe

Oppgjøret i Manglerudhallen åpnet rolig med to forsiktige lag.

Så kom sjokket for Oilers.

Henrik Holm gikk bak mål for å stoppe en puck. Han fikk nok aldri beskjed om at Cato Cocozza jaget bak ham, og han drøyde for lenge med å spille pucken. Cocozza stjal gummiskiva og spilte ut til lagkamerat Pedersen — som satte inn 1-0. I nøyaktig 18 sekunder var det spenning over hvor lenge hjemmelaget kunne holde ut. Oilers slo tilbake med en gang, og var dominerende perioden ut.

Først ved Andy Sertich. Johannes Johannesen skjøt fra blålinjen. Pucken spratt i vantet bak mål, og ut til Sertich på toppen av venstre droppsirkel. MS-målvakt Andrew Hare ble forvirret og utspilt. Sertich satte pucken i nærmeste kryss.

Overtallsmål

Deretter var det Johannesen sin tur til å sette pucken i mål. Josh Soares hadde pucken i rundvantet. Johannesen gled ned i venstre droppsirkel, og sto klar med børsa. Soares fant unggutten med en flott pasning.

Johannesen skjøt på direkten, og pucken føk inn mellom beina til Hare.

3-1 kom også i overtall. Denne gang var det Christian Dahl-Andersen som snurret rundt med MS-spillerne i rundvantet, før han spilte ut til Kristian Forsberg.

Pucken hamret kapteinen i mål.

Oilers var tyngre, større og bedre enn hjemmelaget - i alle faser av spillet.

Kjørte kampen

I starten av andre periode var MS på full fart fram, men ble stoppet av Oilers i midtsonen. De kontret med to mot en. Dahl-Andersen førte pucken inn i angrepssonen, og spilte Philippe Cornet på blank.

Canadieren gjorde ingen feil.

I starten av tredje periode trykket hjemmelaget voldsomt på. Med flere overtall fikk de satt Oilers under press, men noen scoring klarte de ikke å lage.

Da slo heller Oilers tilbake. Josh Soares ble spilt på blank av Andy Sertich. Andrew Hare reddet først glimrende, men returen fikk Soares på merksnodig vis pirket over mållinjen.

Deretter satte Mathias Trettenes inn 6-1 på en retur i overtall. Sander Bjelland Bjørnevoll skjøt godt fra blålinjen. Hare gav en retur som havnet hos Trettenes. Den satt han enkelt og mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1.