I kvartfinalen møter Ruud 26-åringen Yoshihito Nishioka fra Japan.

Men seieren over Jarry ga Ruud noe mer, nå er han klar for ATP-finalen i Italia, som i fjor. Bare verdens åtte beste spillere gjennom året får spille der. Tre er klare: Ruud, Carlos Alccaraz og Rafael Nadal.

– Jeg fikk akkurat nyheten om at jeg er kvalifisert for Nitto ATP-finalen i Torino igjen. Jeg gleder meg sånn til å dra tilbake til Italia, sier Ruud melder arrangøren på sin hjemmeside.

Den skal spilles fra 13. til 20. november.

Høydepunktene står i kø for nordmannen.

Casper Ruud (23) dro rett fra London, Laver Cup, Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic til Seoul og Nicolas Jarry.

Og Ruud leverte en fenomenal start på kampen og brøt serven til chileneren to ganger og ledet 3–0 i første sett etter bare 13 minutter på hard courten. Ruud tok settet på drøyt 30 minutter. Derette buttet det litt imot underveis i kampen, men Ruud hadde kontroll.

«Opprømt over å spille med karrierebeste i ranking som nummer 2», skrev Ruud på Instagram før ATP-turneringen startet i Seoul.

Carlos Alcaraz spiller ikke i Sør Korea, dermed er Ruud seedet som nummer én i turneringen.

Chileneren Jarry er rangert som nummer 111 i verden. I juli 2019 var han så høyt oppe som nummer 38. Og i andre sett viste han betydelig bedre spill enn i det første. Han spilte tidvis Ruud ut av stilen og ledet 4–1. Chileneren presset virkelig nordmannen som er i ferd med å fullføre en eventyrlig sesong: Finale i to Grand Slam, French Open og US Open. Men chileneren tok det andre settet 6–3 mot verdens nest høyest rankede tennisspiller.

MOTSTANDER: Nicolas Jarry fra Chile. Foto: Lee Jin-man / AP

Det tredje og avgjørende settet startet jevnt, og Ruud fikk flere ganger vist frem sin eksepsjonelle forehand. Han brøt serven til Jarry og gikk opp til 4–2, og det så ut som Ruud skulle ta seg strake veien til matchball på motstanderens serve. Men chilieneren presset Ruud og kom tilbake. På egen serve fikk Ruud tre matchballer, men Jarry holdt unna.

Men den fjerde satt, og da kunne kjæresten Maria Galligani klappe fornøyd på tribunen i den sørkoreanske hovedstaden.

Det er flere topp 10-spillere med i Sør-Korea. Cameron Norrie (verdensåtter) er klar for kvartfinale, etter at han slo Kaichi Uchida. Norrie og Ruud kan tidligst møte hverandre i finalen.

Ruud spiller for sin tiende ATP 250-seier denne uken.