EM-gull i desember for landslaget, samt seriegull, cupgull og Champions League-gull med klubblaget Vipers Kristiansand har gjort de siste åtte månedene perfekte for bakspiller Reistad.

I tillegg har hun plusset på et par individuelle utmerkelser til medaljeskuffen: Årets unge spiller i Champions League, årets spiller i serien og årets midtre bakspiller i serien.

Hun ble også stemt frem som årets norske handballprofil av både kvinnene og herrene.

foto
ÅRETS UNGE SPILLER: Reistad var avgjørende i Vipers Kristiansunds Champions League-bragd da hun mellom annet scoret 10 mål i den ene semifinalen. Foto: Tibor Illyes / MTI

Men det kan fortsatt bli enda bedre, ifølge den 180 cm høye OL-debutanten:

– Champions League var utrolig stort, men OL er det største, fastslår den ambisiøse bærumsjenta på kvinnelandslagets pressetreff elleve dager før åpningskampen mot Sør-Korea.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson skildrer gullkalven som en eksplosiv spiller som er flink på samspill, har et godt skudd og kan bidra både i forsvar og angrep.

foto
GULL ETTER GULL: Reistad var en del av spillertroppen som tok EM-gull i desember. Siden den gang har hun også vunnet serien, cupen og Champions League. Foto: Bjørn S. Delebekk / VB

– Jeg har vært heldig med genene. Jeg har gode forutsetninger for eksplosivitet og hurtighet - samtidig som jeg er litt høy, forteller hovedpersonen selv - som også sier at suksessen på handballbanen først og fremst skyldes hardt arbeid:

– Jeg har som sagt vært heldig med genene, men det må konstant gjøres en jobb for å gjøre dem bedre og holde dem ved like.

Se Reistad vise frem fysikken sin her:

Men med landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, samt andre bakspillere som Veronica Kristiansen, Marta Tomac, Stine Skogrand og Kristine Breistøl også i troppen, blir det kamp om plassene.

– Vi får se hvilken rolle jeg får, og hvilken posisjon jeg spiller gjennom turneringen. Min jobb blir å makse lagets prestasjoner, og det gjør jeg best i form av å levere så gode prestasjoner som mulig.

Selv om Reistad har levert en megasesong i den lilla Vipers Kristiansand-drakta, har hun enda til gode å være fast inventar på det profilsterke Norge-laget som hun debuterte for i november 2018.

Så langt står hun bokført med to mesterskapsdeltakelser (EM 2018 og EM 2020) og 87 mål på 29 kamper med flagget på brystet.

foto
LAGVENNINER: I år har Reistad spilt med Nora Mørk både på klubb og landslag, men til neste år skal 22-åringen flytte til Danmark for å spille for Esbjerg. Foto: Carina Johansen / NTB

– Hvilke lærdommer fra tidligere mesterskap tar du med deg inn i dette?

– At det er viktig å omstille og lære underveis. Å ta med seg alt det gode fra hver kamp samtidig som man alltid forbedrer det som gikk dårligere fra forrige kamp, reflekterer 22-åringen som understreker viktigheten av å ha en «stigende læringskurve» underveis i turneringen.

Norges gruppe består av Sør-Korea, Angola, Montenegro, Nederland og Japan. Alle gruppespillskampene spilles mellom 25. juli og 2. august.

Finalene på både dame- og herresiden spilles 7.- 8. august.