– Dette er den beste kampen jeg har spilt i Roland-Garros mot min sterkeste konkurrent, sier Novak Djokovic etter kampen.

Etter fire timer og 11 minutter med høyintenst spill var det serberen som dro det hele i land.

– Man kan ikke spille bedre tennis enn dette. Dette er perfekt, skriver Andy Murray på Twitter.

Tennislegenden Andy Roddick kaller det «en av tidenes beste kamper».

– Foreløpig er dette en av de beste kampene jeg noensinne har sett, skrev Roddick underveis.

Det tredje settet varte måtte ut i tiebreak, hvor Djokovic vant 7–4. Det settet alene varte i 97 minutter.

– En glede å se denne duellen. Uvirkelig innsats og utførelse av Novak. Han var den beste spilleren i dag. For en kamp, skriver Roddick.

SEIERHERRE: Novak Djokovic tapte det første settet, men dro det i land til slutt. Foto: GONZALO FUENTES / X07238

Rafael Nadal (nr 3 på rankingen) åpnet med å vinne første sett, hvor han herjet og ledet 5–0 underveis, men Djokovic (nr 1 på rankingen) imponerte med sin utholdenhet.

Serberen ble dermed den første til å slå Rafael Nadal to ganger i French Open. Han ble også den første til å slå spanjolen i en semifinale i turneringen.

Den spanske gruskongen har spilt 108 kamper i Grand Slam-turneringen og står med 105 seirer og tre tap etter fredagens oppgjør.

To av de tre tapene er mot Djokovic (2015 og 2021). Nadal har likevel vunnet syv av ni kamper mot Djokovic i French Open. Robin Söderling (2009) er den andre som har slått Nadal i turneringen.

Det var ikke bare tennisprofilene Andy Murray og Andy Roddick som lot seg imponere over det som ble levert i Roland-Garros.

– Skal det endelig lykkes for Djokovic å slå Nadal i Roland-Garros igjen. Enorm stayer, skriver langrennsutøveren Niklas Dyrhaug på Twitter.

– Denne kampen... Hvert eneste slag hadde vært en vinner i alle andre kamper, skriver alpintstjernen Mikaela Shiffrin, som nylig har blitt kjæreste med Aleksander Aamodt Kilde.

Kampen varte til en halvtime før midnatt. Rundt 5000 tilskuere fikk unntak fra det franske coronaportforbudet for å følge den intense kampen.

Søndag er det finale. Vinner han der vil det være hans 19. Grand Slam-tittel. Serberen har kun vunnet Roland-Garros én gang tidligere, da Nadal måtte trekke seg på grunn av skade i 2016.

Djokovic møter greske Stefanos Tsitsipas i finalen: