Vel er jeg vant med å reise, men ikke så langt og for så lenge. Det gjør dette litt spesielt, bedyret 22-åringen fra et blått sete i avgangshallen på Flesland.

For det er ikke noen alminnelig ferietur landslagsspilleren nå har lagt ut på. Det er et helt liv og en livsstil hun er i ferd med å bytte ut.

Fornøyd med byen

Det neste halve året, kanskje lenger, skal Dagny Mellgren friste lykken som proff.

På et annet kontinent, med en annen livsførsel og kultur. Hun skal stifte nye bekjentskaper, finne et sted å bo, bli fortrolig med nabolag og omgivelser. Boston er ikke akkurat Ålgård.

Men jeg kom til den byen som jeg aller helst ønsket meg til. Boston oppfatter jeg som en fin og grei by, ikke altfor langt hjemmefra, sier Dagny. Hun var der sommeren 1999, sammen med landslaget under VM.

Spent på nivået

Men alt er likevel ukjent. Nå har hun ikke 20 norske lagvenninner og et tallrikt støtteapparat å forholde seg til. Nå må hun på en måte begynne forfra.

Jeg er spent på hva det er som venter, på laget, på nivået og sånne ting. Det er ikke fritt for at det har kriblet i magen i noen dager, sier Dagny, som får både amerikanske og tyske landslagsspillere som lagvenninner.

Søndag kveld var det avskjedsmiddag med gode venner, og det som ikke var pakket innen mandag morgen, fikk ikke være med til USA.

Det ble litt hektisk, litt stress i går kveld, ja, sier den vordende proffen, som til overmål legger ut på ny reise i morges. Da drar hun til San Diego for å slutte seg til laget, Boston Breakers, som ligger i treningsleir på vestkysten sammen med de andre lagene i ligaen.

Blir hvis hun trives

Dagny Mellgren var lenge usikker på om det skulle bli noe proffliv i USA for henne, men den interessen hun mente var der, viste seg å være reell. I desember skrev hun kontrakt med ligaen, og dermed er både Klepp og Bjørnar historie. Iallfall i denne omgangen.

Jeg har ettårskontrakt, men med opsjon på ett år til. Det året er jeg innstilt på å ta hvis jeg trives, sier matchvinneren fra OL-finalen i Sydney for fem måneder siden.

Med seg på reisen til USA har hun samboeren Gert Haugland. Det er meningen at de skal fortsette samboerskapet i Boston, men Gert må hjem igjen som snarest for å avlegge eksamen ved Handelshøyskolen i mai.

EM i juni

Også Dagny må hjemom. For å spille EM-sluttspill i Tyskland i juni. Dessuten har hun til hensikt å kombinere fotballen med studier. Hun skal bli radiograf og har søkt om å få gå opp til eksamen ved universitetet i Boston denne våren.

Men først og fremst skal det handle om fotball, og Dagny ser veldig frem til å kunne ha den som hovedbeskjeftigelse det nærmeste halve, kanskje halvannet året.

Det skal bli deilig å gjøre det jeg liker aller best, på heltid.

Bergens Tidende/ Aftenbladet