Nada tapte i strake sett mot amerikanske Taylor Fritz i sin første kamp i gruppespillet, og tirsdag ble det nok en gang 0–2 i sett da den spanske tennisstjernen møtte kanadiske Felix Auger-Aliassime.

Dermed er Nadal i trøbbel før siste gruppespillskamp mot Casper Ruud torsdag.

  • Ruud mot Fritz sendes direkte på Eurosport Norge og Discovery+ klokken 21 tirsdag.

– Jeg tror ikke jeg har glemt hvordan man spiller tennis eller at jeg ikke er sterk nok mentalt lenger. Jeg trenger bare å få tilbake de positive følelsene, selvtilliten og den sterke mentaliteten som jeg trenger for å være på det nivået jeg ønsker å være, sier Nadal på pressekonferansen etter tapet for Auger-Aliassime.

I ATP-sluttspillet i Torino er de fire kvalifiserte spillerne delt opp i to grupper. Nadal, Ruud, Auger-Aliassime og Fritz er i det som kalles den grønne gruppen.

De to beste i hver gruppe går videre, og utgangspunktet er enkelt: Det gjelder å vinne flest kamper.

Deretter blir det mer komplisert for å avgjøre hvilken spiller som går til semifinale. Dette er kriteriene hvis noen har like mange seire:

  • 1. Antall kamper spilt (det kan komme til nye spillere)

  • 2. Hvis to spillere ender på like mange seire, avgjøres det på innbyrdes oppgjør.

  • 3. Hvis tre spillere ender på like mange seire, avgjøres det på antall sett-seire og hvis det også er likt telles antall «game» vunnet.

  • 4. Dersom spillerne fortsatt ikke kan skilles, avgjøres det basert på ATP-rankingen.

Ruud, Auger-Aliassime og Fritz har alle én seier hver, og Ruud kan med det sikre avansementet til semifinalen – for andre år på rad – med seier tirsdag kveld.

Hvis Ruud vinner minst et sett mot Fritz er Nadal ute. Dersom Fritz vinner i strake sett, kan Nadal fortsatt gå til semifinale med seier mot Ruud i siste kamp.

I den andre gruppen – kalt rød gruppe – spiller Novak Djokovic, Andrej Rubljov, Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

I de to kampene som er spilt i den gruppen har Djokovic slått Tstispias i strake sett, mens Rubljov vant 2–1 i sett mot Medvedev.