Det nye rennet er satt opp i Lillehammer 2.- mars.

– Vi har jobbet for å overta et av de avlyste verdenscuprennene for kvinner i Japan, og fikk den endelige bekreftelsen fra FIS i dag. Det er ekstra gledelig at det gjør at Raw Air- turneringen kan utvides for kvinner, og at kvinnene dermed vil konkurrere om en større pengepremie enn herrene for første gang, sier Ingvild Bretten Berg, generalsekretær i Norges Skiforbund.

I årets utgave av Raw Air som arrangeres på Lillehammer og i Holmenkollen, vil premiepotten være på 60.000 euro for herrer og 80.000 euro for kvinner. Det tilsvarer rundt 660.000 og 880.000 kroner etter dagens kurs.

– Dette styrker Raw Air sin posisjon som den viktigste turneringen i hoppverden, også for kvinner, forteller Ståle Villumstad, sportssjef for hopp og prosjektleder for turneringen i Norges Skiforbund.

Årets turneringer blir de første verdenscuparrangementer som er åpent for publikum i Norge på over to år.

– Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i arenaene på Lillehammer og i Holmenkollen under Raw Air for første gang siden 2019 – og nå blir det enda en anledning til å se hopperne i aksjon, sier Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund.

Raw Air har tidligere gått i Granåsen (kvinner og menn) og Vikersund, men på grunn av ombygginger i Trondheim og skiflygings-VM Vikersund blir det ikke noen Raw Air-renn i de bakkene i år.