Det gikk ikke veien for Ståle Sandbech i fredagens kvalifisering. Det gikk ikke veien for Ståle Sandbech i fredagens kvalifisering. Foto: Ørn Borgen

Oppgitt Sandbech: - Jeg klarer ikke kjøre snowboard i Norge

Ny nedtur på norsk jord for 22-åringen. Bare én nordmann videre til finalen.

Tøyenparken: Norske Torstein Bergrem (24) var best i fredagens kvalifisering. Med en poengsum på 85,33 fikk nordmannen høyest poengsum og er klar for lørdagens finale. Max Parrit ble nummer to, mens Mans Hedberg kom på tredjeplass.

— Det var bra, men veldig utfordrende å kjøre. Det var løst på hoppet, så vi sleit litt. Men heldigvis klarte jeg å karre meg rundt og holde meg på beina, sier Bergrem.

— Jeg er ikke i form

Utenom Bergrems solide prestasjon, ble fredagens kvalifisering en stor nedtur sett med norske øyne. 24-åringen er eneste nordmann som får kjøre herrenes finale i storhoppet på Tøyen.

Ståle Sandbech fikk en verst mulig oppladning med fall og leddbåndsskade i går. Fredag kom en ny nedtur, da han ble nummer 14 av 20. — Jeg er skuffet over at jeg ikke går videre, selvølgelig, men jeg falt. Mest skuffet er jeg over at jeg sliter med å kjøre på snowboard. Jeg har ikke den godfølelsen jeg hadde i fjor, sier Sandbech.

Dermed endte det første X Games på norsk jord i skuffelse for 22-åringen fra Rykkinn.

— Det er sykt kjipt. Det skjer nesten hver gang. Det skjedde i VM, det skjedde i Arcitic Challenge. Jeg klarer ikke kjøre snowboard i Norge når det er så mye som skjer. Det er ikke noe å skylde på, jeg er bare ikke i form, sier han.

Gode muligheter for Bergrem

Landslagssjef Thomas Harstad skulle gjerne sett flere nordmenn i morgendagens finale, men mener man må være fornøyde med at Torgeir Bergrem viser gode takter.

— Vi har en nordmann som vinner kvalifiseringen, og det skal vi være veldig glad for. Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med at vi bare har én i finalen, jeg skulle gjerne sett flere, sier han.

— Det er veldig vemodig at det bare er meg som skal kjøre finalen. Det er alltid artig og betryggene og ha de norske sammen med meg på toppen, sier Bergrem.

Nå må det norske publikummet sette sin lit til 24-åringen dersom det skal bli norsk gull i herrenes Big Air-konkurranse.

— Han vinner jo kvalifiseringen og viser at han er god nok på en bra dag. Det er nok bra for selvtilliten inn i morgendagens konkurranse at han vet at han har det som skal til, sier Thomas Harstad om Bergrems muligheter.

Hindret av skaden

Selv med en leddbåndskade valgte Ståle Sandbech å kjøre fredagens kvalifisering.

— Jeg kjenner jo til det. Det jeg kjenner mest til er at teipen hindrer bevegelse. Jeg har fått Paracet, Voltaren og fått full hjelp av Olympiatoppen og diverse. Jeg tror at jeg kommer til å merke det senere i dag, om en time eller to, sier han.

Planen for 22-åringen har vært å reise til US Open allerede søndag. Nå innrømmer han at det må revurderes.

— Det har gått fra å være helt sikkert, til å vurdere å droppe det, for heller å være i form til VM i Kina uken etter, sier han.

Tror du det at du kjørte skadet i dag får noen utslag?

Jeg får vente og se når de smertestillende går ut. Når Paraceten slutter å virke så får vi se. Jeg trenger litt tid til å slappe av, sier Sandbech.