ASGEIR SVARDAL

asgeir.svardal@bt.no

– Det er et spørsmål om tid og hvem som kjøper. Tilfelle Carew er spesielt. Hvis en skal oppnå en pris i den størrelsesorden, må en ha en trener som trenger en type spiller som Thorstein og det må være en større klubb som har penger. Det ville ikke være så fornuftig å selge Helstad til Manchester United hvor han må være en av fem spisser. Helst bør han være en av tre hvor han kan vente mye spilletid. Han er moden for å ta steget ut, mener Hauge.

Helstads agent begynner nå å intensivere jobben med å selge Brann-spissen.

– Nå setter vi inn tyngde på å selge Helstad. Vi er i kontakt med en rekke klubber som begynner å bli varme med tanke på kjøp. Han trenger en god landskamp til for å sette prikken over i-én. Vi kommer til å selge Helstad denne sesongen, og i tidsrommet rundt seriestart i Europa. La oss håpe at vi har en lykkelig hånd over salget og at Thorstein får en god start på en proffkarriere, sier Hauge som nevner Erik Bakke (Leeds), Steffen Iversen (Tottenham) og John Carew (Valencia) som spillere som har lyktes i ung alder og har oppnådd en god pris.

BT skrev i går at Sogndal ikke selger Tommy Øren før de får en pris som er på nivå med det Rosenborg fikk for John Carew. Rune Hauge mener det er mye som skal klaffe for Øren før Sogndal kan oppnå slike summer.

– John Carew hadde et helt annet markedsføringsutgangspunkt enn Tommy Øren. Carew spilte på Rosenborg og fikk vist seg frem i mesterligaen. Tommy har et skikkelig stort potensial og har han en utvikling i tråd med potensialet, så kan Sogndal få en god pris for han. Men samme prisklasse som Carew var veldig høyt, men jeg kan ikke utelukke en slik pris. Hvis Tommy tar steget inn i landslaget i løpet av to år, er det hans mulighet til markedsføre seg, men mye avhenger av Tommy selv. Mulig han trenger litt motgang, for spillerne trenger en god ballast før de drar ut, sier Hauge.

Vossingen har i lang tid konsentrert seg om Sogndal-miljøet, og er imponert over den jobben som gjøres i klubben. Tommy Øren, Anders Stadheim og Alexander Ødegaard er spillere som Hauge ønsker i sin egen stall.